Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 4χρονο κοριτσάκι

Μοιραστείτε το:

Τετράχρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στη Μακρακώμη Φθιώτιδας και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι του. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η μικρή μεταφέρθηκε στο τοπικό κέντρο Υγείας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με το lamiareport είχε μεταβεί στο σημείο με ταξί λίγο μετά τις 17:00  με τη μαμά και τη γιαγιά του.

Η μικρή όταν κατέβηκε από το ταξί, διέφυγε της προσοχής των δικών της και προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο. Ένα αυτοκίνητο που κινούταν στο σημείο με έναν 58χρονο οδηγό φέρεται να χτύπησε με τον καθρέφτη το μικρό κορίτσι το οποίο και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ειδοποιήθηκε αμέσως ασθενοφόρο, το οποίο αρχικά διακόμισε τη μικρή στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης και από κει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Λίγο πριν τις 20:00 εξαιτίας των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που έδειξαν οι εξετάσεις, αποφασίστηκε τελικά το κορίτσι να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων για νοσηλεία. Το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας έχει ξεκινήσει προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Πριν λίγες ημέρες αντίστοιχο τροχαίο καταγράφηκε στη Λαμία, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε ένα 6χρονο παιδάκι. Σύμφωνα με το onlarissa, το συμβάν σημειώθηκε στο κέντρο της Λάρισας και συγκεκριμένα στην οδό Κοράη, μπροστά από την Παλαιοημερολογίτικη εκκλησία Αγίων Αποστόλων. Τη ώρα εκείνη σχολούσε η εκκλησία, γι’ αυτό και στο σημείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται προσπαθώντας να βοηθήσει.

Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο, μεταφέροντας το 6χρονο αγοράκι στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να το δει παιδοχειρουργός.

Νο 1 αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 1-14 ετών.

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα τροχαία ατυχήματα με θύματα παιδιά αυξάνονται δραματικά. Στην χώρα μας το τροχαία ατυχήματα είναι η Νο 1 αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 1-14 ετών.

Πολλά σοβαρά τραυματισμένα παιδιά καταλήγουν στο νοσοκομείο από τροχαία ατυχήματα. Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι στο κεφάλι και τον αυχένα. Κάποιοι τραυματισμοί οδηγούν σε αναπηρία.

Τα παιδικά καθίσματα, όταν είναι σωστά τοποθετημένα, μειώνουν κατά πολύ τις πιθανότητες θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία για όλο το καλοκαίρι, λόγω της κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και με στόχο την ασφαλή μετακίνησή τους.

Σημειώνεται, ότι ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας,

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ