Cirque Du Soleil: Πτώχευσε με 1 δισεκατομμύριο χρέη και 3.500 εργαζόμενους ανέργους

Μοιραστείτε το:

Το παγκοσμίου φήμης τσίρκο «Cirque du Soleil» υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης. Η εταιρεία που εδρεύει στο Μόντρεαλ ανέφερε ότι η πτώχευσή της αποδίδεται στην «τεράστια αναστάτωση και στην αναγκαστική διακοπή των παραστάσεων ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού» και στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών μετοχών.

Όπως μεταδίδει το CNN η εταιρεία δέχθηκε «ένεση ρευστότητας» ύψους 420 εκατομμυρίων δολαρίων από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τον Καναδά. Η προσφορά αυτή αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία πλειστηριασμού που θα προσελκύσει άλλους πλειοδότες. Η προσφορά αυτή αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία πλειστηριασμού που θα προσελκύσει άλλους πλειοδότες.

Η TPG, η Fosun και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο, που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας ψυχαγωγίας από το 2015, θα είναι επίσης υπεύθυνοι για ένα ταμείο εργαζομένων ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους απολυμένους. Στο πλαίσιο της επένδυσης, ο κυβερνητικός οργανισμός Investissement Québec θα παρέχει χρηματοδότηση χρέους ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.Η εταιρεία έλαβε και 300 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη μίας «επιτυχημένης επανεκκίνησης» με στόχο «να ανακουφιστούν οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες».

Η κατάθεση πτώχευσης έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή διακοπή των παραστάσεων, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Λας Βέγκας. Έχει επίσης περίπου 10 παραστάσεις σε περιοδεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των “O”, “Michael Jackson One” και “The Beatles LOVE”. Το χρέος της εταιρείας ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια το οποίο διογκώνεται καθώς οι παραγωγές δεν εκτελούνται. Για να αντιμετωπίσει τη διόγκωση του χρέους της, η εταιρεία έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 95% του εργατικού της δυναμικού.

«Τα τελευταία 36 χρόνια, η Cirque du Soleil υπήρξε ένας πολύ επιτυχημένος και κερδοφόρος οργανισμός», δήλωσε ο Ντάνιελ Λαμάρ, διευθύνων σύμβουλος. του ομίλου. «Ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από την αναγκαστική διακοπή όλων των παραστάσεων μας λόγω του κορωνοϊού, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας».

To Cirque de Soleil δήλωσε ότι θα ζητήσει προστασία βάση του νόμου περί εταιρειών πιστωτών και η αίτησή του θα εξεταστεί σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ