Επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη με καφέδες: Ποινική δίωξη στους δύο συλληφθέντες

Μοιραστείτε το:

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στους δύο συλληφθέντες για την επίθεση και τον προπηλακισμό που δέχθηκε χθες ο Κώστας Μπακογιάννης στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Οι άλλοι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Κατηγορούνται για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Κυριακή, όπου ομάδα 20 ατόμων, σύμφωνα με την Αστυνομία, πέταξε καφέδες και νερά στο δήμαρχο Αθηναίων, την ώρα που αποχωρούσε από εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Παύλου, η οποία έγινε εν όψει της γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Τα άτομα αμέσως μετά έφυγαν από το σημείο υπό τις αποδοκιμασίες κατοίκων της περιοχής. Ο δήμαρχος στη συνέχεια αποχώρησε, με την αστυνομική συνοδεία του θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο, ενώπιον του οποίου θα δικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίθεσης. Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος έκανε λόγο για «στημένους μπαχαλάκηδες». Συγκεκριμένα έγραψε: «Στον Άγιο Παύλο, η είδηση δεν βρίσκεται στις φωνές των λίγων στημένων μπαχαλάκηδων, αλλά στη συζήτηση με τους πολλούς. Στην επαφή με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Με αυτά ασχολούμαστε. Και αυτά δεν λύνονται με καφέδες… Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα».

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας. Ο Μεγάλος Περίπατος μέσα στο Σαββατοκύριακο επεκτάθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, με πεζοδρομήσεις, επιπλέον χώρο για τους πεζούς με μια φαρδιά κόκκινη λωρίδα, στρογγυλά παγκάκια, ενώ έχουν μετακινηθεί και οι στάσεις για λεωφορεία και τρόλεϊ. Όπως είχε ανακοινωθεί, θα λειτουργήσουν και αντιδρομήσεις στο τμήμα της Καραγιώργη Σερβίας, από την πλατεία έως την οδό Βουλής, αλλά και στο τέρμα της Κολοκοτρώνη, κάτι το οποίο σε πρώτη φάση δεν έγινε.

Tα έργα στο Σύνταγμα ξεκίνησαν τη νύχτα του Σαββάτου 27 Ιουνίου. Στην παρούσα φάση σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας τους, που διαμορφώνονται στο κέντρο της πόλης έπειτα από πολλά χρόνια (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Βασ.Σοφίας, Φιλελλήνων και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος). Οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί. Διαβάστε εδώ την αυτοψία του flash.gr στην πλατεία Συντάγματος 

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ