Επικοινωνία Παυλόπουλου-Αρχιεπισκόπου Αλβανίας με ευχές για ταχεία ανάρρωση

Μοιραστείτε το:

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και του ευχήθηκε πλήρη και ταχεία ανάρρωση, μετά την αγγειοπλαστική επέμβαση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη την Παρασκευή ο ηγέτης της Ορθόδοξης Eκκλησίας της Aλβανίας. Τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αρχίεπισκοπο τους συνδέει πολύχρονη φιλία όταν ο κατόπιν πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήταν υπουργός της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Οι επαφές τους διατηρήθηκαν και μετά την εκλογή του κ. Παυλόπουλου στο πρεδρικό αξίωμα.

Στο θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» των Τιράνων νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος εισήχθη την Παρασκευή μετά από καρδιακή ενόχληση. Οι γιατροί διαπίστωσαν στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και άμεσα υπεβλήθη σε πετυχημένη αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ». Όπως ενημέρωσαν οι θεράποντες γιατροί του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου γεννημένος στις 4 Νοεμβρίου 1929  όλα πήγαν καλά, είναι ασφαλής και πολύ σύντομα ίσως και αύριο θα μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντα του στην Αρχιεπισκοπή.

Στην αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη την Παρασκευή σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου αλλά παραμένει μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί πραγματοποίησαν αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ και αφού είδαν ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος συνεχίζουν να παρέχουν στον Αρχιεπίσκοπο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου , οι οποίοι μίλησαν για την κατάσταση της υγείας του τόνισαν: «ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε τις πρώτες κρίσιμες ώρες και βρίσκεται ασφαλής αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να πάρει σύντομα εξιτήριο και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.» Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου  αναφέρεται:

ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ», με πολλή επιτυχία. Σήμερα Σάββατο, δόξα τω Θεώ, η υγεία του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Οι θεράποντες ιατροί τον πληροφόρησαν ότι εντός 2 ημερών μπορεί να επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ