Θα υπάρξει η απαραίτητη πολιτική βούληση να μπει ένα τέλος στην ανομία στο Πόρτο Κατσίκι;

Μια διαχρονική παθογένεια του νησιού μας είναι το γεγονός ότι σχεδόν καμία δημοτική αρχή δεν θέλησε να βάλει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας που επικρατεί  στην  δημοφιλέστερης παραλία στο νησί μας το “Πόρτο Κατσίκι.”

Προφανώς ποτέ δεν υπήρξε το όραμα και η διάθεση, ώστε  η διασημότερη  παραλία μας  να αποτελέσει τουριστική ατραξιόν και όχι αναφορά δυσφήμισης με διάφορα συμφέροντα να συνεχίζουν να  λυμαίνονται την περιοχή, να δρουν ως αφεντικά στην πλάτη του τουρίστα  που θέλει να απολαύσει την φυσική ομορφιά της παραλίας και αντί  να μας διαφημίζει  μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας δυσφημεί.

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε και φέτος καθώς μπορεί η παραλία να μην έχει εκμισθωθεί από την Κτηματική Υπηρεσία, ωστόσο υπάρχουν οι γνωστοί άγνωστοι που εφαρμόζουν τον δικό τους νόμο, καταπατούν κατάφωρα τον νόμο, απειλούν, εκβιάζουν με μόνο σκοπό το κέρδος.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς έκανε μια ιστορική αναφορά της εκμίσθωσης της παραλίας το 2007 από τον τότε Δήμαρχο Γιώργο Λογοθέτη και στην συνέχεια ακολούθησε ο κ. Αραβανής.

Όπως ανέφερε δημοτικό παρκινγκ δημιουργήθηκε σε αντιπαράθεση του ιδιώτη που το λειτουργούσε ζητώντας αυθαίρετα ποσά χωρίς κανέναν έλεγχο.

Επίσης το εν λόγο πάρκινκ δεν είχε ποτέ άδεια λειτουργίας και μάλιστα είχε δημιουργηθεί επεισόδιο με βιαιοπραγίες στους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν αναστροφή και να φύγουν.

Οι αυθαίρετες παρεμβάσεις του ιδιώτη συνεχίζουν να είναι σημείο αναφοράς καθώς  ο  ίδιος  κλείνει τον δρόμο με διάφορους τρόπους τοποθετώντας ακόμα και πινακίδες  παράνομα για να αναγκάζουν τους οδηγούς να πηγαίνουν στο δικό του ενώ  όποιος δεν επιλέξει αυτή την λύση και θελήσει να παρκάρει κάπου εκτός κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακεραιότητα του οχήματος του.

 

Μάλιστα σύμφωνα με το όσα είπε ο κ. Μελάς είχε μπει και μια πινακίδα ότι απαγορεύεται να γίνει αναστροφή σε όποιον θέλει απλά να φωτογραφήσει και να φύγει μέσα στον χώρο που είναι οι καντίνες. Μάλιστα η πινακίδα είναι παράνομη, χωρίς καμία κανονιστική απόφαση και πράξη.

Η παραλία το 2019 δεν εκμισθώθηκε και σύμφωνα με τον κ. Μάκη Μελά πουλούσε εκδούλευση συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο έλεγε ότι προσφέρει δωρεάν parking καθώς και οι ιδιοκτήτες των δυο άλλων parking έριξαν άσφαλτο και χωρίς καμία μελέτη ωστόσο ο δρόμος πλέον  έχει μονοδρομηθεί , χωράει  μια σειρά αυτοκινήτων στην άκρη γιατί πριν ήταν διπλής κατεύθυνσης και δεν επιτρέπουν να παρκάρει κανείς, καθώς όποιος θελήσει να το πράξει του  λένε ότι απαγορεύεται και προειδοποιούν  ότι θα το ξύσουν,  καθώς  θα του σπάσουν τον καθρέπτη και τα λάστιχα…

Όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια ευκαιρία φέτος να καθαριστεί η περιοχή και να μπουν κανόνες και τάξη ώστε η παραλία αυτή να είναι αντάξια της φήμης της.

Εάν ο δήμος αποφασίσει όπως είπε ο κ. Μελάς ότι πρέπει να δοθεί δωρεάν parking θα πρέπει ο δρόμος να καθαριστεί και να πάει στις πραγματικές του διαστάσεις, να βγουν οι παράνομες πινακίδες και να παρκάρουν τα αυτοκίνητα.

Δεν μπορεί να μην υπάρχει ελεύθερος χώρος σε όποιον επιθυμεί, ενώ πρότεινε στην δημοτική αρχή να τοποθετήσει παρκόμετρα εάν επιθυμεί να έχει έσοδα.

Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι φθορές από το πέρασμα του χρόνου:

Καλό θα ήταν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να υπάρξει μια τάξη και ένας έλεγχος στο τι πουλάνε για να μην δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα καταστήματα της περιοχής.

 

Ας ελπίσουμε ότι και φέτος δεν θα είμαστε μάρτυρες μιας δυσάρεστης κατάστασης που αμαυρώνει την διασημότερη παραλία του νησιού μας αυτή που θα έπρεπε να φυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού!!

 

 

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7672 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*