ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς Σάμπυ Μιωνή: Στον Άρειο Πάγο για την «παράνομη ηχογράφηση» [vid]

Μοιραστείτε το:

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την «παράνομη ηχογράφηση» Μιωνή. Ειδικότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής  26 Ιουνίου, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φώτης Κουβέλης κατέθεσαν αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «παράνομη ηχογράφηση Μιωνή» και ζήτησαν «να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σχετικά με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, εκεί συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η υπόθεση Παππα-Μιωνή. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Παππάς με τις εισηγήσεις τους έριξαν τους τόνους κάνοντας λόγο για πρακτικές άλλης εποχής. Μάλιστα, κατά την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση  Μητσοτάκη είναι κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά, με την εκτίμηση πως έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος.

Δηλώσεις Γεροβασίλη – Κουβέλη στον Άρειο Πάγο

Σχετικά με τις συνομιλίες Παππά-Μιωνή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα «σύστημα εξουσίας» και για παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους.

Αναφέρθηκε και στην πολιτική διάσταση που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση του παρανόμως κτηθέντος ηχητικού υλικού με συνομιλία ανάμεσα στον επιχειρηματία Μιωνή και τον Νίκο Παππά και σχολίασε: «Απέναντι σ’ ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη». Συνέχισε τονίζοντας πως «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που τού αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Παράλληλα ο Νίκος Παππάς ζήτησε και πήρε το λόγο κάνοντας την αυτοκριτική του: «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και κάνοντας την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη».

Σημειώνεται πως το Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ξιφασκίας και οι εργασίες της θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ