Ντεσόν Τόμας Παναθηναϊκός: Η απόφαση για το μέλλον του [vid]

Μοιραστείτε το:

Ήταν αναμενόμενο, γίνεται πράξη. Ο Παναθηναϊκός δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του κγθα την επόμενη σεζόν με τον Ντεσόν Τόμας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος αγωνίζεται στο «τριφύλλι» από το 2018, αναμένεται να αποχωρήσει και μάλιστα φέρεται να έχει βρει ήδη και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Φέτος, ο 28χρονος είχε κατά μέσο όρο 13,9 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1 ασίστ στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Α1 μέτρησε αντίστοιχα 12,6 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ήδη τακτοποιηθεί οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και ο Τόμας θα αποχωρήσει χωρίς buy-out, όμως θα τον δούμε όπως όλα δείχνουν στην Ευρωλίγκα, καθώς ήδη Βαλένθια και Μπασκόνια έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του. Η πρώτη θέλει να καλύψει το κενό του Μπροκ Μότουμ, ενώ η δεύτερη θα κινηθεί για την απόκτησή του, αν τελικά ο Τορνίκε Σενγκέλια αφήσει την Ισπανία για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και η Ζενίτ έκανε μία κρούση, όμως δεν υπάρχει την δεδομένη στιγμή κάτι παραπάνω.

Το «who is who» του Τόμας

Ο Ντεσόν Λιρόι Τόμας (Ιντιάνα ΗΠΑ, 29 Αυγούστου 1991) είναι Αμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 2.01 μ. και αγωνίζεται είτε ως σμολ φόργουορντ, είτε ως πάουερ φόργουορντ. Αγωνίζεται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό.

Ακόμη και ως νεαρός, οι προοπτικές του Τόμας στο μπάσκετ ήταν εμφανείς σε εκείνους που τον γνώριζαν. Ως μαθητής της 5ης τάξης στο Δημοτικό Σχολείο του Νόρθκρεστ στο Φορτ Γουέιν της Ιντιάνας, το ύψος του Τόμας είχε ξεπεράσει ήδη πολλούς από τους δασκάλους του. Στο Γυμνάσιο του Νόρθγουντ, ο Τόμας οδήγησε την ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου σε σχολικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης του Φορτ Γουέιν. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τους Μπίσοπ Λούερς του Φορτ Γουέιν Χάι Σκουλ. Στα κολεγιακά του χρόνια βρέθηκε στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, ενώ το 2013 επιλέχθηκε στη θέση 58 του NBA draft από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Την τελευταία του χρoνιά στο κολέγιο μέτρησε 19,8 πόντους και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ