Ψευτογιατρός: Οι «σωτήριες» συνταγές με καρότα, γαϊδουράγκαθα, κύμινο & μαύρο «γκότσι μπέρι» [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για τις «θεραπείες» και τις «θαυματουργές» συνταγές που πουλούσε ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης σε καρκινοπαθείς. Έδινε, μάλιστα, και οδηγίες με ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής και σε αυτές ανέφερε πως ο ασθενής μπορεί να καταναλώσει χωριάτικη σαλάτα με φέτα και ρίγανη, ψαρόσουπα, φάβα και πως μπορεί να τρώει όσα καρότα θέλει από τις 12:00 το μεσημέρι και μετά. Μάλιστα, ανέφερε στους ασθενείς ότι με το γαϊδουράγκαθο μπορούν να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο, το οποίο πρέπει να καταναλώνει από τις 08:00 το πρωί και μετά.

Επίσης, σε άλλο χειρόγραφο έγγραφο που παρουσίασε η τηλεόραση του OPEN, ο ψευτογιατρός αναφέρει πως με την σπιρουλίνα, το μουρουνέλαιο και το κατσικίσιο γάλα επίσης θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Η συγκεκριμένη συνταγή είχε δοθεί σε ασθενή ο οποίος έπασχε από καρκίνο, με τον ψευτογιατρό μάλιστα, να πείθει το θύμα του να εγκαταλείψει την θεραπεία την οποία πραγματοποιούσε και να εφαρμόσει πιστά τις παραπάνω οδηγίες. Η δικογραφία περιέχει πολλά από τα mail που έστελνε στους ασθενείς του ο ψευτογιατρός και τα οποία περιέχουν αντίστοιχες «θαυματουργές» συνταγές. Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες στην Αστυνομία για την δράση του έχουν ξεπεράσει τις 150.

Να σημειωθεί πως ο ψευτογιατρός, φαίνεται πως συνταγογραφούσε τις θαυματουργές συνταγές προς τους ασθενείς του, ακόμα και με… sms, χωρίς την φυσική του παρουσία, η οποία είναι απαραίτητη για εξέταση. Κατά την δράση του ο ψευτογιατρός που συστηνόταν ως Νίκος Κόντος, φαίνεται πως ήταν επιλεκτικός. Διάλεγε προσεκτικά ποιους ασθενείς θα δει από κοντά, ενώ πολλές φορές ήταν δυσεύρετος.

Τα «θαυματουργά» σκευάσματα

Την ίδια ώρα, «Το Βήμα» αποκαλύπτει χειρόγραφα σημειώματα του προφυλακισμένου «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη στα οποία συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες και τροφές όπως τον ζεόλιθο, το ρηγανέλαιο, το μύρτιλο με ζεαξανθίνη. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. συγκαταλεγόταν χαρτογράφηση των νεοπλασιών σε 17 μέρη του ανθρωπίνου σώματος και τρόπου καταγραφής των καρκινικών δεικτών από ξένους επιστήμονες τους οποίους ο ψευτογιατρός παρουσίαζε σαν δική του ανάλυση.

Σε σκευάσματα που πωλούσε σε ασθενείς του o 47χρονος κατέγραφε στην ετικέτα το όνομα γνωστού γιατρού σε ιδιωτική κλινική κι ότι σε αυτόν ανήκει η «πατέντα» του σκευάσματος. Ο εν λόγω ιατρός δήλωσε «παραπλανημένος» από τις μεθοδεύσεις του Νίκου Κοντοστάθη. Όμως η ΕΛΑΣ επαναδιερευνά τον ρόλο του γιατί θεωρεί ότι μπορεί να υποβοήθησε την δράση του ψευτογιατρού που οδήγησε στην επιδείνωση της υγείας περίπου 100 ατόμων και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε.

Όπως φαίνεται σε χειρόγραφο του Νίκου Κοντοστάθη αναφερόταν το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα» κι άλλες ουσίες ως αυτές που θα περιορίσουν σοβαρές νόσους. Εντοπίσθηκε ακόμη σκεύασμα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δημιούργημα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Genentech που συνιστούσε ο «φυσικός» Νίκος Κοντοστάθης κι αποτελούσε ευρεσιτεχνία του προαναφερόμενου ιατρού.

Τέλος, στο γραφείο του ψευτογιατρού εντοπίσθηκε χαρτογράφηση των καρκινικών δεικτών και του χρόνου και τρόπου προσδιορισμού τους, που ουσιαστικά είναι αποτύπωση μελέτης αλλοδαπών επιστημόνων που είχε ιδιοποιηθεί ο 47χρονος.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ