Γαλλία: Αστυνομικοί ρίχνουν στο έδαφος και πατούν στην πλάτη μία έγκυο γυναίκα [vid]

Μοιραστείτε το:

Βίντεο που δείχνει άνδρες της αστυνομίας να ρίχνουν κάτω και να πατούν μία μαύρη έγκυο γυναίκα προκαλεί οργή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, με άνδρες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού «Aulnay-sous-Bois» στο Παρίσι να την σπρώχνουν και να την αναγκάζουν να πέσει με την κοιλιά στο έδαφος. Την πατούν στην πλάτη και προσπαθούν να της περάσουν χειροπέδες.

Η γυναίκα πεσμένη στο έδαφος ουρλιάζει από τον πόνο. «Αφήστε την ήσυχη. Είναι έγκυος», φώναζε καθόλη τη διάρκεια ο σύντροφος της που προσπαθούσε να παρέμβει. Ωρυόμενος δεν σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί να την προστατεύσει. «Είναι έγκυος», επαναλάμβανε. «Ορκίζομαι στο Θεό, θα μπλέξετε». Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν και τον σύντροφο της.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα ξεκίνησαν επειδή η έγκυος γυναίκα αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στο σταθμό του τρένου. Η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF ανέφερε ότι η γυναίκα δάγκωσε και έφτυσε τους άνδρες ασφαλείας και γι΄ αυτό το προσωπικό ενήργησε με αυτό τον τρόπο.

Η γυναίκα όμως υποστηρίζει  ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ και οι κατηγορίες που της προσάπτουν είναι αβάσιμες. «Δεν τους προσέβαλα, δεν τους χτύπησα, δεν καταλαβαίνω γιατί με έριξαν στο πάτωμα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή τη βία.  Κάθε φορά που βλέπω αυτό το βίντεο, κλαίω. Οι εικόνες αυτές γυρίζουν συνεχώς στο κεφάλι μου».

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και επιβεβαιώθηκε ότι είναι επτά μηνών έγκυος. Κρατήθηκε για λίγες ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Κατηγορείται για βία έναντι των τριών αστυνομικών, ενώ ο άντρας της για εξέγερση. Και οι δύο θα παρουσιαστούν 25 Αυγούστου στο δικαστήριο.

Η σύλληψή της από τους άνδρες ασφαλείας της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF έχει προκαλέσει σάλο στο Παρίσι, ύστερα από την  δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη τον περασμένο μήνα. To περιστατικό προστίθενται στα δεκάδες που έρχονται στη δημοσιότητα και καταδεικνύουν ωμή αστυνομική βία.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ