Ντόναλντ Τραμπ: Με τη Βίβλο στο χέρι… στέλνει τον στρατό στους δρόμους

Το χάος που εξακολουθεί να επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στον απόηχο του θανάτου του George Floyd παραμένει και σήμερα το κορυφαίο θέμα παγκοσμίως. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο στόχαστρο όλων και οι πολίτες της υπερδύναμης ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Από τη μία ο πρόεδρός τους ανακοινώνει την ανάπτυξη πολλών χιλιάδων στρατιωτών και αστυνομικών στους δρόμους και από την άλλη βλέπουν τις λεηλασίες στα καταστήματα όχι μόνο των εταιρειών κολοσσών, αλλά και ανθρώπων που τις έφτιαξαν με τον ιδρώτα τους και πολλές ώρες εργασίας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του «Έθνος» και του Open στη Νέα Υόρκη, Μιχάλη Ιγνατίου, οι λεηλασίες στη Νέα Υόρκη έδειξαν την αδυναμία των ηγετών της πόλης και της Πολιτείας – και οι δύο Δημοκρατικοί- και αυτό εξυπηρετεί τον Ντόναλντ Τραμπ, διότι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τις καταστροφές. Ο Μιχάλης Ιγνατίου κάνει λόγο για πρωτόγνωρες και απαράδεκτες καταστάσεις που βολεύουν την ατζέντα του κ. Τραμπ, ο οποίος θέλει να παρουσιαστεί ως προστάτης των νοικοκυραίων εναντίον της βίας και των λεηλασιών. Το ερώτημα που θέτει είναι αυτο: «Είστε με τον νόμο και την τάξη ή με τους διαδηλωτές που καταστρέφουν περιουσίες;»

Την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνθηκε στον λαό και στη συνέχεια η αστυνομία και ο στρατός «καθάρισαν» με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες τη γειτονιά του Λευκού Οίκου, απώθησαν τους διαδηλωτές για να περπατήσει ο πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Ο Τραμπ κρατούσε τη Βίβλο και αντί να προσευχηθεί στην κατεστραμμένη εκκλησία, έβγαλε φωτογραφίες και έφυγε. Η εκκλησία αυτή είχε υποστεί ζημιές από τους διαδηλωτές που έβαλαν φωτιά.

Την Τρίτη ο πρόεδρος τον ΗΠΑ έκανε το ίδιο και πήγε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Παύλου μαζί με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Στάθηκαν μπροστά στο άγαλμα του πρώην Πάπα της Ρώμης για να βλέπουν και να θαυμάζουν οι χριστιανοί ψηφοφόροι. Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Ουάσιγκτον είναι έξω φρενών, διότι ο Τραμπ δεν προσευχήθηκε, αλλά χρησιμοποίησε την εκκλησία. Από την άλλη πλευρά οι Δημοκρατικοί είναι εξαφανισμένοι όλο αυτό το διάστημα, αν και σήμερα Τρίτη εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν αλλά ήταν υποτονικός. Οι δημοσκοπήσεις βέβαια, τον δείχνουν να προηγείται μέχρι και 10 μονάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τραμπ δεν υποχωρεί μπροστά στους διαδηλωτές και η απειλή για να κατεβάσει τον στρατό είναι πραγματική. Το σύστημα γύρω από τον πρόεδρο τον έχει πείσει ότι πρόκειται για αναρχικούς, τρομοκράτες και κομμουνιστές. Ένα άλλο θέμα που προέκυψε και σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου είναι ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, αντί να τηλεφωνήσει σε κάποιον από τους συμμάχους του στην Ευρώπη, επικοινώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μια κίνηση έκπληξη, παρόλο που δεν είναι μυστικό ότι ο Τραμπ θαυμάζει τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80163 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*