Με ρυθμούς χελώνας η αποκατάσταση της ιστορικής αίθουσας του Απόλλωνα

Αδυναμία χρηματοδότησης του έργου ομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΠΤΑ 560/14-04-2020 αίτηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λευκάδας, με την οποία μας διαβιβάστηκαν τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του 2ου λογαριασμού του  έργου που ανέρχεται στο ποσό των 5.180,35 και αφορούν πληρωμή μελετών για τα τεύχη δημοπράτησης σε ιδιώτη!

Σύμφωνα με την εντολή πληρωμής δηλώνεται η “έναντι”  κάλυψη  της δαπάνης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης . Δείτε το έγγραφο:

δημοτικός κινηματογράφος Απόλλων αγοράστηκε από τον δήμο Λευκάδας για τον σκοπό αυτό από το 1990 επί δημαρχίας Κων/νου Σταματέλλου ,εγκαινιάστηκε στις 8/10/2004 από τον Δήμαρχο Γιώργο Γληγόρη (Φλούδα) ,χρησιμοποιήθηκε από τον δήμο Λευκάδας και για άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Καταστράφηκε ολοσχερώς στις 11 Αυγούστου του 2016  κι έκτοτε δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του , τα πάντα περιορίστηκαν σε μια ρητορική προεκλογικών υποσχέσεων.

Τα  επιμέρους  ερωτήματα που γεννιούνται  είναι πολλά , όπως λχ γιατί δεν ανέλαβαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ή της ΠΙΝ να ολοκληρώσουν την μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά ένα είναι το κύριο:

θ΄ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά κάποιος με τον Πολιτισμό στην Λευκάδα;

meganisinews.gr

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7385 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*