Ο Θανάσης Ανωγιάτης στον Prisma 91,6: “ Αναγκαίο όσο ποτέ το νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα»

Στο ραδιόφωνο του prisma 91,6 και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου, παραχώρησε συνέντευξη ο Δημοτικός Σύμβουλος  Πρέβεζας, με την παράταξη «Στροφή στο μέλλον», κ. Θανάσης  Ανωγιάτης.

Καλωσορίζοντας τον συνομιλητή του, ο Βασίλης Ιωάννου τόνισε ότι αφορμή για τη συγκεκριμένη συζήτηση, η οποία και είχε προγραμματιστεί από καιρό, αλλά λόγω «καραντίνας»  αναβλήθηκε, ήταν εκτός των άλλων, η υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.

Αυτό ήταν και το θέμα με το οποιο ξεκίνησε η συζήτηση , προκειμένου να ενημερωθούν οι ακροατές για τα οφέλη που θα προκύψουν για τις κτιριακές υποδομές του νοσοκομείου από τη συγκεκριμένη δράση.

Ο κ. Ανωγιάτης αρχικά κατέγραψε τις γνωστές αδυναμίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτιριακές υποδομές του νοσοκομείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:

Το μεγάλο πρόβλημα του νοσοκομείου μας, πέραν των γνωστών οριζόντιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας- υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση – είναι ως γνωστόν οι  υποδομές. Έχουμε ένα από τα χειρότερα νοσοκομεία στην Ελλάδα, στο οποίο εκτός του ότι είναι πολύ παλιό , δεν έχει συντηρηθεί επαρκώς ποτέ και δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις.Σήμερα λειτουργεί, οριακά…”

Στη συνέχεια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα οφέλη που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο έργο και με την ιδιότητά του ως μηχανικός που συμμετείχε και στη φάση προετοιμασίας της μελέτης του έργου, ο κ. Ανωγιάτης σημείωσε :

«Στο νοσοκομείο μας θα γίνουν σημαντικές αλλαγές οι οποίες και θα αλλάξουν το ενεργειακό του προφίλ …Θα γίνουν αντικαταστάσεις κουφωμάτων, θερμομόνωση οροφής, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, θα εγκατασταθούν αυτόνομα συστήματα για ζεστό νερό, θα γίνει εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού, αντικατάσταση φωτιστικών με Led κλπ. Όλα αυτά θα αποφέρουν σημαντική μείωση εξόδων για το νοσοκομείο, αλλά κυρίως βελτίωση των συνθηκών εργασίας και νοσηλείας…. Το νοσοκομείο μας θα βελτιωθεί, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από παλιό που είναι , αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα χώρων. Γι’ αυτό , τόνισε ο κ. Ανωγιάτης , αν θέλουμε το ζήτημα του νοσοκομείου μας να το δούμε μακροπρόθεσμα, θα πρέπει όλοι οι φορείς της πόλης να στρατευτούμε στη διεκδίκηση της ανέγερσης νέου νοσοκομείου…»

Στη συνέχεια ο κ. Ανωγιάτης με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα του δήμου, κατέγραψε τις διαφωνίες του με την ασκούμενη πολιτική από την παρούσα Δημοτική Αρχή, ενώ παρουσίασε και προτάσεις της παράταξής του για διάφορα προβλήματα της επικαιρότητας..Ειδική αναφορά έκανε στο μεγάλο έργο «της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου», τονίζοντας ότι “η παράταξή του δεν υπερψήφισε το έργο, γιατί δεν πειστήκαμε από τη μελέτη που παρουσιάστηκε, ότι από το συγκεκριμένο έργο θα υπάρξει οικονομική ωφέλεια για το Δήμο….” , αφήνοντας να εννοηθεί ότι το έργο δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου, αφού άλλωστε  και οι γειτονικοί δήμοι Άρτας και Ηγουμενίτσας αρνήθηκαν να μπούνε στο πρόγραμμα, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών επανεξετάζει τη στάση του…

Στη συνέχεια ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό από την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Θανάση Ανωγιάτη, στον Βασίλη Ιωάννου..

About Ομάδα Σύνταξης 86287 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*