Έμμεσες γερμανικές «απειλές» εάν η ΕΕ δεν δεχτεί τη δικαστική απόφαση για τα ομόλογα

Η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, που θέτει στο στόχαστρο της το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας, πυροδοτεί πολιτική κρίση στη Γερμανία, σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Σε συνεντεύξεις του σε δύο εφημερίδες, μέλος του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, που την προηγούμενη εβδομάδα στόχευσε κατά του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η όποια νομική ενέργεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της Γερμανίας θα «αποδυνάμωνε ή θα έθετε σε κίνδυνο» το μπλοκ μακροπρόθεσμα.

Ο δικαστής Πέτερ Χούμπερ δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι μια «διαδικασία παράβασης θα προκαλούσε σημαντική κλιμάκωση, που θα μπορούσε να βυθίσει τη Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη σε μια συνταγματική αντιπαράθεση που είναι δύσκολο να επιλυθεί».

«Μακροπρόθεσμα, αυτό θα αποδυνάμωνε ή θα έθετε σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Χούμπερ, που έχει δεσμούς με το συντηρητικό μπλοκ της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Σε άλλη συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung, ο Χούμπερ δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της «Άρχοντα του Σύμπαντος».

Πηγή: Hellasjournal.com

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86225 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*