Ερχεται η πρώτη live εικονική ποδοσφαιρική εξέδρα στον κόσμο!

Στην εποχή της νέας τάξης πραγμάτων που δημιουργείται λόγω κορονοϊού το ποδόσφαιρο προσπαθεί να προσαρμοστεί με νέες περίεργες αλλά και πρωτότυπες ιδέες. Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν η Ντινάμο Μπρεστ από τη Λευκορωσία, που διέθετε ηλεκτρονικά εισιτήρια για αγώνες που θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών με αντάλλαγμα την τοποθέτηση σε μία θέση στο γήπεδο της φωτογραφίας όσων θα προμηθεύονταν τα εισιτήρια. Πλέον η δανέζικη Ααρχους το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας την πρώτη live εικονική εξέδρα στον κόσμο!

Πώς θα συμβεί αυτό; Οπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος στα τέλη Μαΐου, που θα γίνει για λόγους ασφαλείας κεκλεισμένων των θυρών, λανσάρει μια εξ αποστάσεως εξέδρα! Τι σκέφτηκαν να κάνουν οι παράγοντες του συλλόγου; Στο γήπεδο της ομάδας θα τοποθετηθούν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου 22 γιγαντοοθόνες, οι οποίες θα δείχνουν live τους οπαδούς που θα επιλεγούν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και εκείνη την ώρα θα βρίσκονται στον… καναπέ του σπιτιού τους μπροστά σε μια οθόνη!

Οι οπαδοί θα μπορούν ν’ αποκτήσουν το virtual εισιτήριο δωρεάν από την επίσημη σελίδα της ομάδας και σε συνεργασία με το Zoom θα υπάρξει η δυνατότητα για να… βρίσκονται, έστω και μέσω οθόνης, στο γήπεδο παρακολουθώντας σε real time τον αγώνα. Αν μη τι άλλο, και για τους ποδοσφαιριστές θα είναι κάτι διαφορετικό καθώς, παρά τις άδειες κερκίδες, θα έχουν την αίσθηση ότι αγωνίζονται μπροστά σε κοινό που τους παρακολουθεί. Τα virtual εισιτήρια, τουτέστιν οι φίλαθλοι που θα βρίσκονται στις γιγαντοοθόνες, είναι κατανεμημένα σε τρεις κατηγορίες: οπαδοί γηπεδούχων, φιλοξενούμενων και ουδέτεροι προκειμένου να δοθεί και σε άλλους φιλάθλους η δυνατότητα για να συμμετάσχουν στην πρώτη virtual εξέδρα. Η αρχή θα γίνει στις 29 Μαΐου με τη Ράντερς.

«Είμαι υπερήφανοι γι’ αυτήν την καινοτομία, καθώς γινόμαστε η πρώτη ομάδα που το δοκιμάζει σε παγκόσμιο επίπεδο. Φαίνεται ότι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα τα ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και ίσως να παρακινήσουμε κι άλλες ομάδες» σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Ααρχους, Γιάκομπ Νίλσεν.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80202 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*