Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας: Παρεμβάσεις με αφορμή τη μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας στα πλαίσια της μέρας πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε παρεμβάσεις και ενημέρωση των εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ της πόλης της Λευκάδας. Η παρέμβαση έγινε στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Lidl».
Η αντιπροσωπία των συνδικαλιστών του σωματείου ανέδειξε στους εργαζόμενους την ανάγκη να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους. Τα μέτρα που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή στους χώρους δουλειάς είναι πλήρως ανεπαρκή για την ολόπλευρη προστασία των εργαζομένων, και από τις μολύνσεις λόγω επαφής με πλήθος πελατών αλλά και την εντατικοποίηση, την κούραση, σωματική και ψυχολογική.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατανοούν την αναγκαιότητα διεκδίκησης αυτών των αιτημάτων όπως αποδείχτηκε μέσα από τη συζήτηση μαζί τους.
Οι παρεμβάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε μέτρα συνολικής προστασίας των εργαζομένων:
– Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των super market που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
– Να   καλυφθούν   άμεσα   όλα   τα   κενά   για   κάθε   πόστο,   με   πλήρες   ωράριο   και   όχι  με  νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
– Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
– Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
– Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.
– Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market όπως επίσης και στις αποθήκες.
– Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

– Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8891 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*