Νέο ρεκόρ απειθαρχίας στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων

Νέο αρνητικό ρεκόρ άσκοπων μετακινήσεων καταγράφηκε χθες Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν μέσα σε ένα 24ωρο 2.193 παραβάσεις (πρόστιμο των 150 ευρώ).

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σπάσει την Κυριακή με 1.835 πρόστιμα. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη οι κλήσεις ήταν περίπου 100 την ημέρα, μέχρι που ο καιρός βελτιώθηκε και ξαφνικά υπερδιπλασιάστηκαν.

Η αύξηση των «απείθαρχων» εκτιμάται ότι θα φέρει νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. Συγκεκριμένα θα εξεταστεί η μείωση των έξι κωδικών με τους οποίους μπορεί κάποιος να βγει από το σπίτι αλλά και χρονικό περιορισμό. Δηλαδή, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βγει έξω μόνο μία φορά την ημέρα για αθλητική δραστηριότητα ή για βόλτα με κατοικίδιο και για συγκεκριμένο χρόνο. Το ίδιο θα ισχύει και για το σούπερ μάρκετ. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταβεί κάποιος δύο φορές στο σούπερ μάρκετ την ίδια ημέρα.

Χθες από τις 2.193 παραβάσεις, οι 750 ήταν στην Αττική, οι 268 στη Θεσσαλονίκη, οι 156 στη Δυτική Ελλάδα, 140 στην Κεντρική Μακεδονία, 139 στα Ιόνια Νησιά, 119 στην Κρήτη, 117 στην Πελοπόννησο, 115 στη Θεσσαλία και 90 στη Στερεά Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 10.634 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. 

Τέλος, ακόμη 15 άτομα συνελήφθησαν την Δευτέρα για παράνομη λειτουργία καταστημάτων σε όλη την χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την Πέμπτη 12 Μαρτίου στα 317 άτομα.

Δείτε και ρεπορτάζ  του OPEN TV 

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76858 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*