Κανονικά τα φορτηγά στις εθνικές οδούς Πάσχα και Πρωτομαγιά

Στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και των εθνικών οδών κατά τις περιόδους των εορτασμών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς προχωρεί η κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου.  

Η απόφαση για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία επί της ουσίας αφορά στη διευκόλυνση των εκδρομέων και προφανώς ουδεμία εφαρμογή έχει σε μία περίοδο σαν κι αυτή που διανύουμε, έρχεται λίγες ημέρες μετά την ακινητοποίηση εξήντα φορτηγών με είδη πρώτης ανάγκης την ημέρα της 25ης Μαρτίου εξαιτίας του συγκεκριμένου μέτρου, όπως είχε γράψει το ethnos.gr.

Με βάση την απόφαση, η οποία τροποποιεί την ΚΥΑ (Δ30/Δ5α/81473/9813/2020 (Β’ 58), η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών που είχε προβλεφθεί κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με σκοπό τη διευκόλυνση των εκδρομέων, δεν θα ισχύσει.   

Αιτία το γεγονός ότι η κίνηση των οχημάτων στην ελληνική επικράτεια είναι ιδιαίτερα μειωμένη σε εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του COVID-19. Συνεπώς, δεν δημιουργούνται συνθήκες συμφόρησης στις οδούς και διακύβευσης της οδικής ασφάλειας και επιπλέον, υπάρχει η αναγκαιότητα τροφοδοσίας της αγοράς.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 77228 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*