Αίτημα επανασύστασης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

 

Την επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως υπενθύμιση και ενίσχυση του πάγιου αιτήματος των Επτανησίων αποφάσισε κατα πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου.

 

Διαπιστώνοντας το σημαντικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η επανασύστασή της, στη συνοχή της Περιφέρειας αλλά και στην αντιμετώπιση των χρόνιων σοβαρών προβλημάτων της δημόσιας υγείας, επανήλθε για μία ακόμα φορά, εν μέσω επιδημίας Covid 19, αναδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και στελέχωση των νοσηλευτικων μονάδων.

 

Το τελικό κείμενο του Ψηφίσματος διαμορφώθηκε ως εξής:

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει προφανείς ιδιαιτερότητες λόγω νησιωτικότητας. Για το λόγο αυτό η πρόσβαση σε τριτοβάθμιες νοσοκομειακές δομές δεν είναι αυτονόητη και γι αυτό απαιτείται ειδική μέριμνα από την Κυβέρνηση και υγειονομική επάρκεια σε τοπικό επίπεδο.

Η περίοδος κρίσης του διανύουμε αναδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα μεγαλύτερης ευελιξίας στη λήψη αποφάσεων και προμηθειών και αναγκαίου εξοπλισμού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πάνδημη απαίτηση του λαού των Ιονίων Νησιών και την ομόφωνη απόφαση προηγούμενων Περιφερειακών Συμβουλίων (44/2016), αποφαίνεται υπέρ της επανασύστασης της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως υπενθύμιση και ενίσχυση ενός πάγιου αιτήματος των νησιών μας”.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7382 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*