Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για 25η Μαρτίου

Ανδρέας Κτενάς, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας #ΠΙΝ #Λευκάδα

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου και το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού, δίνουν το στίγμα για την έκβαση του αγώνα που δίνει σήμερα η χώρα μας» – Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την Εθνική Εορτή

 

Με αφορμή τη μεγάλη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η 25η Μαρτίου, ημέρα κήρυξης της Επανάστασης του ’21 ενάντια στον βάναυσο τουρκικό ζυγό, που το εορτολόγιό μας έφερε να γιορτάζουμε μαζί με το χαρμόσυνο του Ευαγγελισμού, αποτελεί μοναδικό ορόσημο όχι μόνο στην Ελληνική αλλά την Παγκόσμια ιστορία.

 

Ο αγώνας του 1821, που οδήγησε στην Παλιγγενεσία του Έθνους, ήταν ενωτικός, και παρά τις όποιες έριδες, ήταν έργο όλων των Ελλήνων. Ήταν αγώνας απέναντι σε έναν εχθρό που έμοιαζε ανίκητος. Ήταν ένας ιερός και δίκαιος αγώνας ‘υπέρ βωμών και εστιών’.

 

Αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές του ’21, που πολέμησαν και θυσίασαν τη ζωή τους και το βιός τους, για να έχουμε σήμερα την ελευθερία μας, την εθνική μας υπόσταση, την υπερηφάνεια μας, την ευημερία μας.

 

Ειδικά σήμερα, που η πατρίδα μας δίνει και πάλι κρίσιμες μάχες, απέναντι σε ασύμμετρες προκλήσεις στα σύνορά της και απέναντι στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, αντλούμε δύναμη από τις θυσίες των προγόνων μας και χρήσιμα διδάγματα.

 

Η ακύρωση, λόγω κορωνοϊού, των φετινών παρελάσεων και εκδηλώσεων τιμής, δεν ακυρώνουν τη μνήμη μας και δεν κάμπτουν το σθένος μας.

 

Χρέος και καθήκον όλων μας, σήμερα, είναι να κάνουμε τις δικές μας θυσίες ώστε να διαφυλάξουμε όλα αυτά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, ώστε να διατηρήσουμε την Πατρίδα μας υγιή, ακέραιη, ανεξάρτητη και ελεύθερη.

 

Ας αφήσουμε λοιπόν το ‘εγώ’ και ας κοιτάξουμε το ‘εμείς’. Ας διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Και ενωμένοι θα ξεπεράσουμε και τις νέες αντιξοότητες.

 

Χρόνια Πολλά σε όλους!».

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7576 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*