Κορονοϊός: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στα Πομακοχώρια

Ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία εφαρμογής των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σε καραντίνα τέθηκαν χωριά στην Ξάνθη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορονοϊό, από τις 18:00 το απόγευμα την ίδια ημέρα, και για δύο εβδομάδες.

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης.

Τι θα γίνει με τα τρόφιμα και τα φάρμακα  

«Επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός όλων των κατοίκων της περιοχής χωρίς καμία κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Η περιφέρεια και ο δήμος Μύκης ανέλαβαν την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και φάρμακα. Σε αυτό θα συνδράμει η Πυροσβεστική, ενώ την επιτήρηση έχει αναλάβει η Αστυνομία. Το ΕΚΑΒ έχει αποστείλει ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Ο περιορισμός ισχύει για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου. Καλούμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», σημείωσε ο ίδιος.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 70184 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*