Κοροναϊός – Bloomberg: Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία

Πώς η ανθρωπότητα μπορεί να ξεπεράσει μια πανδημία όπως εκείνη της χολέρας ή της βουβωνικής πανώλης

Ο κοροναϊός συνεχίζει την επέλαση του στην Ιταλία και η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ένα σχέδιο με έκτακτα μέτρα, σε περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα και στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή ορισμένοι επιστήμονες επιχειρούν να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα. Πότε θα σταματήσει ο κοροναϊός; To Bloomberg δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αναλύει τις πανδημίες που έπληξαν κατά καιρούς την ανθρωπότητα όπως την χολέρα και την βουβωνική πανώλη και υπενθυμίζει όλα όσα πρέπει να σκεφτούμε για να αντιμετωπίσουμε τις πανδημίες.

Πότε ξεκινάει η κάμψη

Η Lauren Ancel Meyers, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, δήλωσε στο Business Insider ότι ένας σημαντικός αριθμός μπορεί να μας πει πότε θα τελειώσει ο κορονοϊός.

Είναι ο μέσος αριθμός ατόμων που αναμένεται να μολύνει ένας μόνο ασθενής. Οι επιδημιολόγοι το ονομάζουν «βασικό αριθμό αναπαραγωγής» και υποδεικνύουν πόσο μολυσματικός είναι ο ιός.

Όταν το ξέσπασμα εκλείψει, η βασική αναπαραγωγή θα είναι κάτω από ένα.«Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, κάθε άτομο μολύνει λιγότερο από ένα άλλο άτομο και στη συνέχεια το ξέσπασμα θα τελειώσει», είπε.

Αυτό δεν συμβαίνει ακόμα. Μια πρόσφατη μελέτη περίπου 140 νοσηλευόμενων ασθενών στο Wuhan εκτιμά ότι ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής για τον κοροναϊό είναι 2,2, γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς έχουν εξαπλώσει τον ιό σε περισσότερους από δύο άλλους ανθρώπους, κατά μέσο όρο. Μια μελέτη στην Journal of Travel Medicine υπολόγισε ότι ο αριθμός αναπαραγωγής ήταν ελαφρώς υψηλότερος: γύρω στο 3,3.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84460 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*