Τελικά τι είπε ο διπλωμάτης Ερτζιγές για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης;

Ο Τούρκος διπλωμάτης προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο επειδή σε συνέδριο για την Τουρκική Κληρονομιά στην Ουάσιγκτον δεν υπερασπίστηκε τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσίαση του γενικού διευθυντή Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, πρέσβη Τσαγατάι Ερτζιγές, στην Ουάσιγκτον, για τις θέσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο διπλωμάτης, που προωθεί και προβάλλει πάντα μέσω των κοινωνικών δικτύων την πιο σκληρή γραμμή της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, μάλλον έχει άλλη… άποψη για το θέμα.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο Τούρκος διπλωμάτης προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο επειδή σε συνέδριο για την τουρκική κληρονομιά στις 18 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον δεν υπερασπίστηκε τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Τουναντίον, ο Τσαγατάι Ερτζιγές κατά την παρουσίαση της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης είπε χαρακτηριστικά: «Σας τα λέω αυτά επειδή μου ζητήθηκε να σας τα πω» και στη συνέχεια δείχνοντας χάρτη με τα τουρκο-λιβυκά σύνορα, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω αυτή είναι η θέση της Τουρκίας. Εκπροσωπώ τη χώρα μου και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας». Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Ερτζιγές υπονόησε ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύει στη νομιμότητα του τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα εάν η Τουρκία πρόκειται να προβεί σε παρόμοια συμφωνία και με το Ισραήλ ο Τσαγατάι Ερτζιγές απάντησε: «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η Τουρκία συνορεύει από θαλάσσης με το Ισραήλ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να  συνεργαστεί», αφήνοντας πάλι να εννοηθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι αντιτίθεται σε μία συμφωνία με το Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 76152 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*