Ένας στους οκτώ Aυστραλούς πολίτες βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας

Σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας

Πάνω από 3,2 εκατομμύρια Αυστραλοί πολίτες, δηλαδή το 13,6% του πληθυσμού, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας – το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας μεταξύ των άλλων πλούσιων χωρών του κόσμου – σύμφωνα με μια νέα έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Australian Council of Social Service.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται περισσότερα από 770.000 παιδιά κάτω των 15 ετών, δηλαδή σχεδόν το 18% όλων των παιδιών στην Αυστραλία. «Δεν είναι σωστό στην Αυστραλία, μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβανομένων πάνω από 700.000 παιδιών, να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Θέλουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτοί είμαστε ως έθνος. Αλλά η οικονομία μας αφήνει τους ανθρώπους πίσω με επίμονα υψηλά ποσοστά φτώχειας παρά τις δεκαετίες αδιάκοπης οικονομικής ανάπτυξης”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Κασάντρα Γκόντι.

Σύμφωνα με την μκο, η κυβέρνηση μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της φτώχειας ενισχύοντας την ανάπτυξη στον τομέα της εργασίας και βοηθώντας στα έξοδα των νοικοκυριών, τα οποία είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86061 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*