Ρωσία: Ιδιωτικοποιείται το «Σερμέτιεβο», το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας

Το αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» το 2019 εξυπηρέτησε 49,9 εκατομμύρια επιβάτες και είναι το όγδοο κατά σειράν αεροδρόμιο στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των εξυπηρετούμενων επιβατών

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, το αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας, θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως καθώς οι μέτοχοι του αποφάσισαν να αγοράσουν από το κράτος το εναπομείναν 30% των μετοχών.

Η εταιρεία Sheremetyevo Holding είναι ο βασικός μέτοχος του «Σερεμέτιεβο» και κατέχει το 66,1% του πακέτου των μετοχών, ενώ στον κρατικό ρωσικό οργανισμό κρατικής ιδιοκτησίας Rosimusestvo ανήκει το 30,46% του αεροδρομίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» το 2019 εξυπηρέτησε 49,9 εκατομμύρια επιβάτες και είναι το όγδοο κατά σειράν αεροδρόμιο στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των εξυπηρετούμενων επιβατών.

Η εταιρεία Sheremetyevo Holding, ανήκει στην κυπριακή εταιρεία TPS Avia Holding. Το 65,22% της κυπριακής εταιρείας ανήκει στον όμιλο των οικογενειών του Αλεξάντρ Πανομαρένκο και του Αλεξάντρ Σκορομπαγκάτκο, ενώ το 34,78% ανήκει στον Αρκάντι Ρότενμπεργκ.

Η αξία του κρατικού πακέτου των μετοχών, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή Μιχαήλ Γκανέλιν, εκτιμάται ότι φθάνει τα 50-70 δισεκατομμύρια ρούβλια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81035 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*