Κοροναϊός: Εταιρεία δοκιμάζει εμβόλιο σε ασθενείς στη Γουχάν

Υπάρχουν πολλές βιοφαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες ετοιμάζονται να μπουν ενεργά στην κούρσα για την ανακάλυψη του εμβολίου που θα αντιμετωπίσει τον ιό

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Gilead, γνωστή για τις θεραπείες του HIV και της ηπατίτιδας C, έχει συνάψει σύμπραξη με το Νοσοκομείο Φιλίας ΚίναςΙαπωνίας στο Πεκίνο για να δοκιμάσει ένα αντιικό φάρμακο που ονομάζεται remdesivir σε ανθρώπους στη Γουχάν, τον προφανή τόπο προέλευσης της επιδημίας του κοροναϊού. (Οι μετοχές της Gilead αυξήθηκαν κατά 5% τη Δευτέρα).

Εκτός από την Gilead, υπάρχουν πολλές βιοφαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες ετοιμάζονται να μπουν ενεργά στην κούρσα για την ανακάλυψη του εμβολίου που θα αντιμετωπίσει τον ιό που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό. Είθισται, οι κυβερνήσεις και οι φαρμακευτικές να συνεργάζονται όταν ξεσπούν ανάλογα φαινόμενα για την άμεση αντιμετώπισή τους. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι Johnson & Johnson, Inovia Pharmaceuticals, Moderna Therapeutics, καθώς κι ένας συνασπισμός δημόσιων ινστιτούτων με επικεφαλής ερευνητές από το Baylor’s College of Medicine.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την επιδημία του κοροναϊού της Γουχάν, ως μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχουν πλέον περισσότεροι θάνατοι στην Κίνα από αυτήν την επανάληψη του ιού από ό,τι από το ξέσπασμα του SARS του 2003 – μια αναπνευστική νόσος σαν τη γρίπη και την πνευμονία, που έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον νέο ιό 2019-nCoV.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80856 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*