Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: Τον ποντιακό ελληνισμό προσβάλλουν οι αναφορές σε βάρος Ι. Σαββίδη

Οι αναφορές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των προσώπων που τη διοικούν σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη έχουν προφανές και εξόφθαλμο ρατσιστικό ύφος, σύμφωνα με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Προσβάλλουν βάναυσα το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού οι αναφορές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των προσώπων που αποτελούν το στενό πυρήνα της διοίκησής της σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί τον ιστορικότερο φορέα μεταξύ των Ποντίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, η Εύξεινος Λέσχη καταδικάζει απερίφραστα και αποδοκιμάζει με οργή και αγανάκτηση τις συγκεκριμένες αναφορές, υποστηρίζει ότι έχουν προφανές και εξόφθαλμο ρατσιστικό ύφος και σημειώνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης αγωνίζεται διαρκώς για τη στήριξη των διαχρονικών αιτημάτων του Οργανωμένου Ποντιακού Χώρου και κυρίως για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης είναι η εξής:

«Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα και αποδοκιμάζει με οργή και αγανάκτηση τις πρόσφατες αναφορές της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και των προσώπων, που αποτελούν το στενό πυρήνα της Διοίκησής της σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη.

Οι αναφορές αυτές, πέραν του ότι ελέγχονται ως προς το προφανές και εξόφθαλμο ρατσιστικό τους ύφος, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον ίδιο τον Ελληνικό Πολιτισμό και με τις Θεμελιώδεις Εγγυήσεις του Συντάγματός μας για το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου και την κατάργηση των διακρίσεων κάθε είδους.

Οι ίδιες, εξάλλου, αναφορές της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός παραβλέπουν ωμά και προκλητικά την – ανεξαρτήτως υπηκοότητας- Ελληνική, Εθνική και Ποντιακή Καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη.

Οι ίδιες, τέλος, αναφορές προσβάλλουν βάναυσα τον ίδιο τον Ποντιακό Ελληνισμό, τόσο λόγω της Ποντιακής Καταγωγής του Ιβάν Σαββίδη, όσο και λόγω του διαρκούς αγώνα του για τη στήριξη των διαχρονικών αιτημάτων του Οργανωμένου Ποντιακού Χώρου, κυρίως όμως λόγω του συνεχούς αγώνα του για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η πορεία και προσφορά του Ιβάν Σαββίδη είναι γνωστή.

Ματαιοπονούν όσοι επιχειρούν να τον πλήξουν με βρώμικες μεθόδους.

Εμείς τον ευχαριστούμε, θα είμαστε πάντα δίπλα του και θα τον στηρίζουμε».
 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ethnos.gr - App Store


Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 66074 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*