Κεντρική Μακεδονία: Εντός του 2020 το έργο ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο

Aφορά στην αντικατάσταση 15.000 λαμπτήρων με νέους, τύπου led

Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει το έργο εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στην αντικατάσταση 15.000 λαμπτήρων με νέους, τύπου led. Από το έργο αυτό η Περιφέρεια εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει ενέργεια σε ποσοστό 60% έως 70%.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας, Πάρι Μπίλλια, ο διαγωνισμός για το έργο, ύψους 12 εκατ. ευρώ, θα γίνει τον επόμενο μήνα. Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες των ΣΔΙΤ (συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), ενώ τα έργα θα γίνουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Ο κ. Μπίλλιας, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει θεαματική βελτίωση στον φωτισμό του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, διότι, όπως επισήμανε, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα προκύψουν μέσα από μελέτες, αλλά και από τον απαραίτητο σχεδιασμό των υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια. Αυτό, κατά τον ίδιο, σημαίνει και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Στο μεταξύ, όπως διευκρίνισε, γίνονται σταδιακά συντηρήσεις από την Περιφέρεια στον υφιστάμενο φωτισμό με κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), καθώς συχνά είναι και τα φαινόμενα της κλοπής καλωδίων, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών κατά τις νυχτερινές ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ethnos.gr - App Store


Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 66079 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*