Πατρινό Καρναβάλι 2020: Απόψε η τελετή έναρξης – To πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ολα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, όπου από σήμερα (Σάββατο 18 Ιανουαρίου) και επί 44 μέρες και νύχτες, πρωταγωνιστές στην πόλη θα είναι το κέφι, η διασκέδαση, η σάτιρα, η φαντασία, η καλλιτεχνική διάθεση, ο χορός

Το Πατρινό Καρναβάλι 2020, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», στέλνει για άλλη μια χρονιά το χαρμόσυνο μήνυμα, την πιο ασφαλή, υγιή και αυθεντική νότα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Ηδη, από τις 10 το πρωί, ο Τελάλης με του μουσικό άρμα ξεκινώντας από το Δημαρχείο του Ρίου έφτασε στην πλατεία Τριών Συμμάχων και η πομπή με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, παραδίδει το καρναβαλικό λάβαρο στον δήμαρχο Πατρέων, το οποίο και θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, την 1η Μαρτίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

labaro.jpeg

Η τελετή έναρξης

Απόψε το βράδυ στις 21.00, στην πλατεία Γεωργίου, την κατεξοχήν πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού, θα ανοίξουν επίσημα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Ηρα Κουρή, με τo θέμα της φετινής διοργάνωσης να έχει τον τίτλο «Υπέρ, περί, ανά … κύκλο κάνω στη χαρά».

Νωρίτερα, στις 20.30 θα ξεκινήσουν δυο πομπές μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών με κρουστά από διαφορετικά σημεία της πόλης, από την πλατεία Τριών Συμμάχων και την πλατεία Αγίου Γεωργίου, οι οποίες θα  κάνουν συντονισμένα την είσοδό τους με θόρυβο στην Πλατεία Γεωργίου στις 21.00.

20200116120756_gt1_2269.jpg

Το καλλιτεχνικό κομμάτι

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής έναρξης θα είναι ένα θέαμα με έντονους χορευτικούς ρυθμούς, και τα δρώμενα θα ξετυλιχτούν από πέντε διαφορετικά σημεία (τρεις σκηνές και δυο επιπλέον σημεία), αναπτυγμένα σε κυκλική διάταξη.

Στην κεντρική στεγασμένη σκηνή Α΄ θα εμφανιστεί η αγαπημένη μπάντα της νεολαίας Passepartout, ενώ οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών θα ζωντανέψουν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου με ρίψεις γλυκαίνοντας το πλήθος. Στη δεύτερη σκηνή Β΄ θα ξεδιπλωθούν χορευτικά δρώμενα ενώ στην τρίτη σκηνή Γ΄ που θα έχει τη μορφή πασαρέλας, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν κορυφαίες στιγμές παλαιότερων Καρναβαλιών μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων καρναβαλικών στολών του χθες.

Θα ακολουθήσει η ρίψη των φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν τον πατραϊκό ουρανό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ethnos.gr - App Store


Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 69870 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*