Σκουρλέτης: «Ο Χρυσοχοΐδης κάνει τον καουμπόι των Εξαρχείων»

«Ο σχεδιασμός που συγκεντρώνουμε όλα τα φώτα και τις κάμερες και όλο το δυναμικό της αστυνομίας γύρω από τα Εξάρχεια αφήνει αφύλακτες τις υπόλοιπες γειτονιές» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας ότι κάνει «τον καουμπόι των Εξαρχείων». 

«Όλες οι καταλήψεις δεν είναι της ίδιας μορφής. Είναι διαφορετικό ένα κτήριο το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο του δημοσίου και πηγαίνουν νέοι άνθρωποι, είτε στεγάζουν μετανάστες που δεν μπορεί να τους διαχειριστεί το ελληνικό κράτος, είτε κάνουν άλλες ενέργειες, από το να πιάσουν και να καταλάβουν το δικό σου το σπίτι ή επιχείρηση. Υπάρχουν καταλήψεις που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραβιάζουν το δικαίωμα της ιδιοκτησίας ή οτιδήποτε συμβαίνει που έχει να κάνει με παράνομες πράξεις, αλλά από την άλλη από τις δεκαετίας του ‘70 και μέχρι σήμερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ως κοινωνικό φαινόμενο αυτό. Ας αντιμετωπίσουμε το θέμα με το ειδικό του βάρος. Δεν είναι θέμα κουλτούρας, είναι ένα γεγονός με διαφορετικές εντάσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο σχεδιασμός που συγκεντρώνουμε όλα τα φώτα και τις κάμερες και όλο το δυναμικό της αστυνομίας γύρω από τα Εξάρχεια αφήνει αφύλακτες τις υπόλοιπες γειτονιές. Για να κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης τον καουμπόι; » ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε θέση για τα τελευταία επεισόδια στις καταλήψεις στο Κουκάκι, ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν υπερασπίζεται όσους πετάνε τσιμεντόλιθους. «Είναι αυτονόητο αυτό, όπως αυτονόητο είναι οι πυροβολισμοί που πέφτουν στα γκέτο της δυτικής Αττικής. Δεν άκουσαν τον υπουργό να καταδικάσει. Έτσι θα κάνουμε πολιτική;»

Για την επιλογή Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

«Με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του, υπήρχαν συστηματικές διαρροές γύρω από διάφορα πρόσωπα. Προσπαθούσε ο κ. Μητσοτάκης να δημιουργήσει κλίμα για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Αυτό δεν αφορούσε τους δημοσιογράφους, τα ονόματα δεν τα έβγαζαν από το στομάχι τους. Αυτό το οποίο πραγματικά χαρακτηρίζει την όλη διαχείριση του Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα του ΠτΔ, είναι περισσότερο οι εντυπώσεις», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ομολογία λάθους η επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Έχουμε μια ομολογία λάθους στο θέμα της κατάργησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το μετάνιωσε η κυβέρνηση μετά από έξι μήνες και κάποιες μέρες. […] Αναξιόπιστη η στάση της στο προσφυγικό. Πραγματικά δηλητηρίασε την πολιτική ζωή του τόπου με τα όσα έλεγε για τους “λαθρομετανάστες” και τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έρχεται αντιμέτωπη με την ίδια την προπαγάνδα της και τους ανθρώπους της» υποστήριξε.

Η Συμφωνία των Πρεσπών εφαρμόζεται παρά τα όσα έλεγε η ΝΔ

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι «οταν λες ότι μια συμφωνία είναι επιζήμια εθνικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός την είχε χρησιμοποιήσει αυτή τη φράση, τα δε στελέχη σου έλεγαν ότι είναι προδοτική αυτή η συμφωνία. Και μετά εσύ ο ίδιος λες ότι πρέπει να εφαρμοστεί, αυτό σημαίνει ότι είσαι αναξιόπιστος πολιτικά. […] Ευτυχώς για τα συμφέροντα της χώρας η κυβέρνηση ακολουθεί την εθνικά ωφέλιμη τακτική και πολιτική, εφαρμογής της συμφωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ethnos.gr - App Store


Ethnos.gr - Google Play

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84438 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*