Μεταφέρονται οι φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον Ασπρόπυργο

Όταν τελειώσει το έργο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, θα αποδοθεί στους κατοίκους του Κορυδαλλού ο χώρος στον οποίο βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος

Σε παλιό στρατόπεδο στον Ασπρόπυργο θα κατασκευαστούν οι νέες φυλακές Κορυδαλλού μακριά, όμως, από τον αστικό ιστό. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα τόσο σε συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και στη φύλαξή τους. Όταν τελειώσει το έργο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, θα αποδοθεί στους κατοίκους του Κορυδαλλού ο χώρος στον οποίο βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως προκύπτει από το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων, ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν, ενώ η μονάδα μελέτης και κατασκευών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα συνδράμει τόσο στο ειδικό χωρικό σχέδιο όσο και στην εκπόνηση του ίδιου του έργου. Από τους κατοίκους του Ασπροπύργου και των γύρω περιοχών μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ. Το μόνο, που αναφέρουν χαρακτηριστικά, είναι πως το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί βιομηχανική περιοχή, η οποία θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την πόλη.

Μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι πως οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου έναν χρόνο, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το ειδικό χωρικό σχέδιο και οι τεχνικές μελέτες. 

Η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», προχωρά μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80786 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*