Θεσσαλονίκη: Μεταγραφή Ζέρβα από… Νοτοπούλου

Πρόκειται για την πανεπιστημιακό Δήμητρα Αλεξίου-Στυλιάδη η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από την δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ενάμιση μήνα μετά την ανεξαρτητοποίηση από την δημοτική ομάδα «Θεσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνα Νοτοπούλου, η Δήμητρα Αλεξίου-Στυλιάδη αναμένεται να μεταπηδήσει και να αξιοποιηθεί από τη διοίκηση Ζέρβα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να ορίσει την δημοτική σύμβουλο η οποία προέρχεται από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ως εντεταλμένη σύμβουλο υπεύθυνη για τη διασύνδεση του πανεπιστημίου με την πόλη αλλά και υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα και εργαλεία τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει η διοίκηση. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά την επιστροφή του δημάρχου Θεσσαλονίκης από την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου το προσεχές Σάββατο. Η κ. Δήμητρα Αλεξίου-Στυλιάδη είναι πολιτικός μηχανικός και Πανεπιστημιακός και όλο το προηγούμενο διάστημα μετά την ανεξαρτητοποίησή της στήριξε αρκετές αποφάσεις της διοίκησης Ζέρβα. Πρόκειται για το δεύτερο στέλεχος που προέρχεται από την παράταξη Νοτοπούλου και αξιοποιεί ο δήμαρχο Κωνσταντίνος Ζέρβας.  Είχε προηγηθεί ο ορισμός- με την σύμφωνη γνώμη και της κ. Νοτοπούλου- της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Αρβανιτίδου η οποία ειδικεύεται στον τομέα των αδέσποτων ζώων και εκτελεί χρέη εντεταλμένης συμβούλου στον συγκεκριμένο τομέα. 

Αλλαγές στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Αντιδήμαρχος ορκίστηκε ξανά την Τρίτη (14.1) ο Γιώργος Αβαρλής μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από την πάγια αντιμισθία που ορίζει ο νόμος γιαα τους αντιδημάρχους. Ο κ. Αβαρλής διατηρεί το χαρτοφυλάκιο και τις αρμοδιότητες που είχε και το προηγούμενο διάστημα ως αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης χωρίς απολαβές ενώ αναλαμβάνει και πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ. 

Στις αλλαγές Ζέρβα στο σχήμα διοίκησης εντάσσεται και η αναβάθμιση Ζεϊμπέκη. Ο κ. Ζεϊμπέκης από εντεταλμένος σύμβουλος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος καθαριότητας, έναν τομέα τον οποίο επόπτευε και το προηγούμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος για τον ορισμό νέων αντιδημάρχων άνοιξε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο στο άρθρο 47 προέβλεπε τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των αντιδημάρχων κατά 1/3, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι άμισθοι. Μετά κα τις τελευταίες αλλαγές ο Κωνσταντίνος  Ζέρβας έχει τη δυνατότητα να ορίσει άλλους δύο άμισθους αντιδημάρχους.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 70815 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*