«Επιχείρηση Αρκτική» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ορφέα

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου , στις 18.00, θα προβληθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου η νορβηγική ταινία «Επιχείρηση Αρκτική» (OperationArctic) της συγγραφέως και σκηνοθέτιδας GretheBoe-Waal.

Βασισμένη στο παιδικό βιβλίο του νορβηγού LeifHamre, η ταινία είναι μια σύγχρονη ιστορία περιπέτειας σε ένα απομονωμένο νησί στον Βόρειο Πόλο. Τρία αδέρφια- η 13χρονη Τζούλια και τα 8χρονα δίδυμα Ίντα και Σίντρε- από ένα τραγικό λάθος καταλήγουν στον Βόρειο Πόλο, χωρίς κανείς να ξέρει πού βρίσκονται και αντιμετωπίζουν με θάρρος και ευρηματικότητα επικίνδυνες καταστάσεις: άγρια ζώα, κρύο, χιονοθύελλες, έλλειψη τροφής και επικοινωνίας με τον κόσμο.

Αγγίζοντας περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, και διαπροσωπικά, όπως οι οικογενειακές σχέσεις, η θεματική της ταινίας αφορά το κουράγιο, την ευελιξία και την ικανότητα των παιδιών να αντιμετωπίζουν άφοβα τον κόσμο και να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Οι υπέροχες κινηματογραφικές εικόνες και αεροφωτογραφίες των φιόρδ, των αχανών παγωμένων αρκτικών τοπίων, των πολικών αρκούδων και του Βορείου Σέλας καθιστούν την ταινία δελεαστική για όλη την οικογένεια.

Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών και πάνω λόγω υποτίτλων στα ελληνικά. Η διάρκειά της είναι 90 λεπτά και η είσοδος είναι δωρεάν. Την ταινία θα προλογίσει η κα Ελένη Χρυσοπούλου, θεωρητικός κινηματογράφου και υπεύθυνη για το CineDoc Βόλου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιβάλλον με τον κ. Γιώργο Κατσαδωράκη, Δρα Βιολογίας – Περιβαλλοντολόγο και για τη σημασία και τα μυστικά του κινηματογράφου από την κα Ε. Χρυσοπούλου.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8919 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*