Ανάλυση Σωτήρη Δανέζη: «Θεατρικό» το χτύπημα του Ιράν για να μην προκαλέσει τον Τραμπ

Στη Μέση Ανατολή υπάρχουν περισσότεροι από 65.000 Αμερικανοί στρατιώτες, έτοιμοι να απαντήσουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ

Οσο περνούν οι ώρες πληθαίνουν οι φωνές αλλά και οι αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης ότι η πυραυλική επίθεση ήταν μια «θεατρική» επίθεση. Η ιρακινή κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Δανέζη για το OPEN, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη την προειδοποίησε για τους στόχους των επιθέσεων. Ότι δηλαδή θα χτυπήσει ιρακινές βάσεις, ώστε να απομακρυνθεί το ιρακινό προσωπικό των βάσεων. 

Ανάλογη προειδοποίηση είχε και το Βερολίνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παντελή Βαλασσόπουλου για το OPEN, η γερμανική κυβέρνηση που έχει στο Ιράκ περίπου 150 στρατιώτες εκπαιδευτές των ιρακινών δυνάμεων ειδοποιήθηκε και αυτή για τα επικείμενα χτυπήματα. Δεν αποκλείεται, πάντως, και το Πεντάγωνο να είχε μία έγκυρη προειδοποίηση από διπλωμάτες. 

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Δανέζη, είναι παράδοξο ότι δεν σημειώθηκε ούτε ένας τραυματισμός από το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων. Το ερώτημα είναι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN, πώς ενώ είχαμε ένα βομβαρδισμό από 22 βαλλιστικούς πυραύλους και δεν είχαμε καμία απώλεια από τους 1.500 Αμερικανούς και συμμάχους στρατιώτες που βρίσκονται στη βάση Αλ Ασαντ, 165 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης και τους άλλους 3.600 που βρίσκονται στη βάση κοντά στο Ερμπιλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το σενάριο αυτό, σύμφωνα με τον Σωτήρη Δανέζη, φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Οτι δηλαδή το Ιράν έκανε ένα χτύπημα μόνο για να προκαλέσει. Αρκετό δηλαδή για να κατευνάσει τα οργισμένα πλήθη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και αρκετά δυνατό για να στείλει ένα μήνυμα στους Αμερικανούς, αλλά χωρίς να προκαλέσει την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ.  

Πάντως, σε συναγερμό τέθηκαν οι Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή μετά τις ιρακινές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, όπως μπορείτε να δείτε από τον χάρτη που παρουσιάζει το OPEN TV ότι στη Μέση Ανατολή βρίσκονται 65.406 στρατιώτες, έτοιμοι να αντιδράσουν σε περίπτωση που απειληθούν.

Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

mesh-anatolh-xarths.jpg

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν

mesh-anatolh-pyrauloi.jpg

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση του Σωτήρη Δανέζη

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84457 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*