Συγκίνηση στην επιστροφή του ναυτικού που είχε απαχθεί: «Φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου»

Το νεαρό ναυτικό υποδέχτηκαν οι γονείς του και οι συγγενείς του και με μία ελληνική σημαία στη πλάτη αναχώρησε για το σπίτι του στο Μεσολόγγι

Με χειροκροτήματα αλλά και δάκρυα συγκίνησης υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Γκιάτη οι συγγενείς και οι φίλοι του μισή ώρα μετά τις 8 το βράδυ απόψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο 20χρονος ναυτικός που κρατήθηκε για 40 ημέρες από τους πειρατές ήταν φανερά καταβεβλημένος από την περιπέτεια που πέρασε. Συνοδευόμενος από τον αδελφό του επέστρεψε στην Ελλάδα και έπεσε στην αγκαλιά των γονιών του αλλά και της μικρής αδελφής του που κρατούσε μια αγκαλιά λουλούδια.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν η μητέρα του τοποθέτησε στην πλάτη του μία ελληνική σημαία. «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα. Σκέφτηκα πολλές φορές άσχημα πράγματα αλλά όλα πήγαν καλά και είμαι πάλι μαζί με την οικογένεια μου» είπε ο Δημήτρης Γκιάτης και μαζί με τους δικούς του ανθρώπους πήραν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους στο Μεσολόγγι. Ο 20χρονος ναυτικός έπεσε θύμα των πειρατών στις 4 Νοεμβρίου ενώ βρίσκονταν στο δεξαμενόπλοιου Elka Aristotle στο Τόγκο, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι. Η απελευθέρωση του έγινε την Πέμπτη και μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις επέστρεψε σώος στην Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84460 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*