Αναστέλλεται η απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων με 200.000 ευρώ

Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων

  Ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρει: «Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ). Επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι “ξέχασαν” τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν, ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας».

Η εν λόγω χρηματοδότηση αφορούσε στην ενίσχυση των εφημερίδων με 200.000 ευρώ με κεντρικό ζητούμενο τη διάδοση του πολιτισμού και τη στήριξη της αντικειμενικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το άρθρο 4 της απόφασης, η ύλη των εφημερίδων που δικαιούνται επιδότησης πρέπει να μην θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να μην εισάγει η προάγει διακρίσεις βάσει φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Εντούτοις, η επιχορήγηση με βάση την εν λόγω απόφαση κατέληγε ακόμη και σε εφημερίδες με προσωπικό ενός ατόμου ή σε μέσα για τα οποία υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο τηρούν τον όρο του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. 
 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 86561 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*