Ολυμπιακός: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον Κώστα Καραπαπά για δυσμενείς δηλώσεις

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης προς το πρόσωπο του Κώστα Καραπαππά για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το τέλος της αναμέτρησης του αγώνα ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό, ενώ απαλλάχθηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τις δυσμενείς δηλώσεις που είχε κάνει μετά το τέλος του αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό.

Ο κ .Καραπαπάς ουσιαστικά είχε υπαινιχθεί:

1. Ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υπάλληλος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη κατά δήλωση του τελευταίου

2. Οτι ακόμα και ο Βίτορ Μέλο Περέιρα ως πρόεδρος της ΚΕΔ εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα αφήνοντας αιχμές για την θητεία του στο ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας

3. Ότι οι ομάδες Ξάνθη και ΝΠΣ Βόλος έχουν εξαγοραστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεπώς λαμβάνει χώρα απαγορευμένη πολυϊδιοκτησία.

Ο εγκαλούμενος Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία και τοποθετήθηκε μέσω υπομνημάτων, αλλά και του πληρεξούσιου δικηγόρου του, δεν φαίνεται πως έπεισε την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ με αποδεικτικά στοιχεία για την εγκυρότητα των δηλώσεων του και ως εκ τούτου τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, η οποία διπλασιάστηκε σε 30.000 ευρώ λόγω υποτροπής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση νέας υποτροπής επιβάλλεται χρηματική ποινή τουλάχιστον 100.000 ευρώ και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον 120,000 ευρώ, εφόσον οι παραβάτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα σχετίζονται με το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 1.

Μάλιστα στους παραβάτες δύναται σωρευτικά να επιβληθούν: 

1. Απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια τουλάχιστον τριών μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έξι μηνών.

2. Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον τριών μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έξι μηνών.

Να τονιστεί ότι σε περίπτωση που ο υπαίτιος της δήλωσης ή της κρίσης ανακαλέσει τη δυσμενή δήλωση ή κρίση, με δήλωση του στις εφημερίδες, στα ΜΜΕ πριν από την άσκηση οποιασδήποτε δίωξης από το αρμόδιο όργανο, μπορούν να του επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονταοι παραπάνω μειωμένος έως το μισό.

Πηγή: SDNA

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 70694 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*