Οικονόμου κατά Γιαννούλη: Υποστηρίζετε ομάδες στο φάσμα της παρανομίας

Ο υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν την Παρασκευή στα Εξάρχεια

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υφυπουργό Αντεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρη Οικονόμου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη σημειώθηκε στη Βουλή, με φόντο τα περιστατικά αξιωματικής βίας που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή ο κ. Οικονόμου απευθυνόμενος στον βουλευτή του είπε πως «υποστηρίζετε συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο φάσμα της παρανομίας είπε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Γιαννούλη, απαντώντας στις επικρίσεις του για αστυνομική βία την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Γιαννούλης, λίγη ώρα μετά την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για “συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας και αύξηση της εγκληματικότητας», αναφέρθηκε σε αναρτήσεις συνδικαλιστή-αστυνομικού της ΕΛΑΣ, ο οποίος “ονειρεύεται σιδερένια γκλομπ”, εκθέτοντας την αστυνομία και το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΞΙΑ μιλά στην ανάρτηση του για σύλληψη “μπαχαλάκη που του βγήκε ο μπλούζα”, ότι πέρασε η εποχή που τα ΜΑΤ ήταν «σάκος του μποξ» επί ΣΥΡΙΖΑ και ότι, η κανονικότητα θα επανέλθει. Επίσης, τον φέρει να σχολιάζει βίντεο ξένης αστυνομίας με αστυνομικούς που φορούν πολιτικά και προβαίνουν σε συλλήψεις έχοντας πιστόλι και σιδερένιο γκλομπ.

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Οικονόμου εξέφρασε την λύπη του για τη «γενίκευση» στην οποία προέβη ο κ. Γιαννούλης λέγοντας ότι, το ένα αυτό περιστατικό, τελεί υπό διερεύνηση. Σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ, και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, και στην πορεία για τον Γρ. Γρηγορόπουλο, διευκόλυνε στο να πραγματοποιηθούν σε κλίμα τάξης, χωρίς κανένα επεισόδιο.

Το αναφερόμενο περιστατικό έγινε 2-3 ώρες μετά την πορεία, σε επεισόδια μικρής ομάδας ταραχοποιών στα Εξάρχεια, όπου επιβλήθηκε άμεσα η τάξη είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι οι παραπάνω επέτειοι τιμήθηκαν, μετά από πολλά χρόνια, χωρίς τα σοβαρά επεισόδια του παρελθόντος. Λυπάμαι που γενικεύετε. Υποστηρίζετε συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο φάσμα της παρανομίας, και που δεν έχουν σχέση με τους νέους και τα κινήματα που τίμησαν το Πολυτεχνείο και τον Γρηγορόπουλο είπε ο κ. Οικονόμου: “Καμία σχέση με τη νεολαία δεν έχουν αυτές οι παραβατικές ομάδες” είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 65804 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*