Αχτσιόγλου για Rebrain Greece: Στον αέρα το πρόγραμμα για 4.000 νέους επιστήμονες

«Το κόμμα που έκανε προεκλογική του σημαία το brain drain και σήμερα κάνει επικοινωνιακές φιέστες για το θέμα, ωθεί στο εξωτερικό ή την ανεργία νέους επιστήμονες», καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόγραμμα Rebrain Greece είναι η αφορμή για να ξεσπάσει νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, με ανακοίνωσή της, σχολιάζει το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να επιστρέψουν στη χώρα Ελληνες επιστήμονες. Μάλιστα, επισημαίνει ότι το πρόγραμμα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εφαρμόσει κινδυνεύει να βρεθεί τώρα στον αέρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:  

«Πριν από έναν χρόνο, χάρη σε πρόγραμμα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με τον Νάσο Ηλιόπουλο, περίπου 4.000 νέοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά προσλήφθηκαν σε διάφορους φορείς του δημοσίου (κέντρο αιμοδοσίας, ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης, ΕΦΚΑ) για να υπηρετήσουν κρίσιμα για την ελληνική κοινωνία έργα, όπως την έκδοση συντάξεων.

Σήμερα οι χιλιάδες αυτοί νέοι με προσόντα κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι και οι δημόσιες υπηρεσίες περαιτέρω υποστελεχωμένες επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ.Βρούτσης αρνούνται να συνεχίσουν το πρόγραμμα.

Το κόμμα που έκανε προεκλογική του σημαία το brain drain και σήμερα κάνει επικοινωνιακές φιέστες για το θέμα, ωθεί στο εξωτερικό ή την ανεργία νέους επιστήμονες.

Είναι εμφανές πλέον ποιος δουλεύει για την ουσία και ποιος για τις εντυπώσεις. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».
 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81933 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*