Κωνσταντίνος Δρακονταειδής:”Tα σενάρια που είχε η προηγούμενη και η τωρινή δημοτική αρχή ήταν τα ίδια, αναφορικά με τις επιλογές που είχαν για το μεταβατικό στάδιο.”

Στην τοποθέτησή του ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής ξεκαθάρισε από την αρχή, πώς αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης λύσης, με ανακοίνωσή της η δημοτική τους παράταξη  τοποθετήθηκε δημόσια και χαρακτήρισε  την λύση θετική.

“Θέλω να τονίσω ότι τα σενάρια που είχε η προηγούμενη και η τωρινή δημοτική αρχή ήταν τα ίδια, αναφορικά με τις επιλογές που είχαν για το μεταβατικό στάδιο.

Με οικονομικούς όρους είχαμε την επιλογή της Παλαίρου, η οποία θα μας στοιχίζει περίπου 50 ευρώ δηλαδή τα 40 που είπε ο κύριος δήμαρχος και περίπου 8 με 10 ευρώ που είναι μεταφορά, με όλο το πακέτο περίπου να στοιχίζει 600.000 ευρώ.

Επίσης είχαμε την λύση των Ιωαννίνων, την έγκριση της οποία είχαμε από το καλοκαίρι, με τιμές που προσέγγιζαν τα 110 ευρώ τον τόνο, γιατί η δυσκολία ήταν ότι δεν έπαιρναν το υπόλειμμα και έπρεπε να γυρίσει στην Πάλαιρο, υπήρχε η λύση της Κοζάνης που ήταν στα ίδια επίπεδα και εμείς επισήμως δεν την είχαμε διερευνήσει.

Ένα τελευταίο σενάριο είχε να κάνει με το ότι αν  αποτυγχάναμε  με την Παλέρμο και τα Γιάννενα, υπήρχε η λύση να πάμε σε κάποια έργα  προσωρινά όπως η  κομποστοποίηση, κάτι που και μελετητικά ήταν έτοιμο από το καλοκαίρι και είχαμε και το σενάριο το οποίο εξέτασε και η σημερινή δημοτική αρχή της κινητής μονάδας.

Επομένως η λύση αυτή με οικονομικούς όρους που είναι η βέλτιστη. Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι ότι πολλοί συμπολίτες μας με ρωτάνε για ποιο λόγο νωρίτερα δεν τα έπαιρνε ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας;

Πρέπει να σας πω ότι σε όλα τα πράγματα οι συνθήκες ωριμάζουν καθώς ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας τρία ζητήματα και στην δική μας περίοδο έθετε, δεδομένου ότι είχαμε υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την οριστική και όχι την προσωρινή λύση.

Το ένα ζήτημα ήταν η επέκταση του κυττάρου τους, καθώς   συναίνεση για κάτι τέτοιο υπήρχε και από την προηγούμενη κυβέρνηση και ήταν ζήτημα χρόνου να εγκριθεί.

Μία άλλη προϋπόθεση ήταν η δημιουργία κοινού ΦΟΣΔΑ, επίσης και για αυτό υπήρχε συναίνεση από την προηγούμενη κυβέρνηση, η τροπολογία ήταν έτοιμη από την άνοιξη απλά προέκυψαν οι εκλογές.

Η τρίτη προϋπόθεση ήταν ότι ήθελε να έχει χειροπιαστά και την δημοπράτηση της μονάδας.

Ο λόγος που τα αναφέρω αυτά είναι ότι πως θεωρώ πως οι συνθήκες πραγματικά ωρίμασαν στο μυαλό όλων και να θυμίσω ότι πολύ δύσκολα οποιοσδήποτε δήμαρχος, και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας ενάμιση χρόνο πριν από  τις δημοτικές εκλογές, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει τέτοια απόφαση για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, επομένως νομίζουμε πως από την άποψη αυτή θετικά το αντιμετώπισε η δημοτική αρχή, καθώς οι χειρισμοί που έκανε και κάποιος από αυτούς που είχαμε ξεκινήσει από κοινού, ήταν θετική και στην ίδια κατεύθυνση κινούμασταν και εμείς.”

Σχετικά με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, υπογράμμισε ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται καμία αύξηση τελών, με δεδομένο ότι έχουμε τα χρήματα της δεματοποίησης ύψους 730.000 ευρώ, επομένως το κόστος για 16.000 με 18.000 κόστος καλύπτεται η δαπάνη και με μία μικρή ενίσχυση την οποία έχει ζητήσει ο δήμαρχος, για τα χρόνια που χρειάζονται για να χτιστεί μονάδα.

Αναφορικά με την μεταφορά του χύμα σκουπιδιού,  είπε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνει με τα δικά μας μέσα, διότι θα μας έρθει και πιο φθηνά.

Για τα  12.000 δεματοποιημένων, αναγκαστικά θα πάμε σε εργολαβία, κατέληξε.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Δρακονατειδής, σχολίασε την τοποθέτηση του υπουργού κυρίου Χατζηδάκη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι έκανε μία αναφορά για το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα και ανάμεσα σε όλα είπε ότι λύσαμε το πρόβλημα των απορριμμάτων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στη Λευκάδα.

Εγώ δεν θέλω να κάνω κανένα σχολιασμό σε αυτή την παρατήρηση του κυρίου Χατζηδάκη, αλλά πολύ απλά λέω ότι δεν είναι σοβαρό υπουργός όποιας Κυβέρνησης, να απευθύνεται σε πολίτες που ξέρουν πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ζήτημα των απορριμμάτων και με το μεταβατικό στάδιο και με την οριστική λύση και να λέει ότι έλυσε το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Θα μπορούσε να πει αν ήθελε να είναι ειλικρινής,  ότι συνέβαλε και αυτός, μαζί με την κυβέρνηση και εμείς αυτό το κρίνουμε θετικά και όχι αρνητικά, με την κατάθεση της τροπολογίας, με τον διάλογο που έκανε με το δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για να τον πείσει να τα πάρει, όμως δεν μπορεί να λέει ότι έλυσε το πρόβλημα των απορριμμάτων της Λευκάδας.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 7578 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*