Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τον Ολυμπιακό για το «κόψιμο» του Open από το Καραϊσκάκη

«Τέτοια φαινόμενα τραυματίζουν την πολυφωνία και την ενημέρωση» αναφέρει η Ενωση των δημοσιογράφων

Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η πρωτοφανής απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να κόψει τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων και των τεχνικών του τηλεοπτικού σταθμού OPEN  στο κυριακάτικο (1/12) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την άρνηση διαπίστευσης συναδέλφου στο πρόσφατο ντέρμπι του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, τονίζει πως τέτοια φαινόμενα τραυματίζουν την πολυφωνία και την ενημέρωση. Πρόκειται ξεκάθαρα για κατακριτέες πρακτικές.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι οι αθλητικοί συντάκτες έχουν πρώτιστη υποχρέωση την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας. Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των Π.Α.Ε. αλλά το καθήκον της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης και μόνο.

Η ΕΣΗΕΑ θα λάβει συγκεκριμένες και στοχευμένες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους, αφενός για να μπορούν οι αθλητικοί συντάκτες να επιτελούν απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα το έργο της ενημέρωσης της φίλαθλης κοινής γνώμης και αφετέρου για να μεταστραφεί μόνιμα και δραστικά η ζοφερή κατάσταση σε μερίδα του αθλητικού Τύπου».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 62720 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*