Δήμος Αθηναίων: 300 προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις του Άγιου Ανδρέα

Την μεταφορά και φιλοξενία 300 παιδιών-προσφύγων στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης εκτός Ημερήσιας Διάταξης «σε μία έμπρακτη κίνηση ανθρωπισμού με αποδέκτες ανήλικα προσφυγόπουλα που υποφέρουν. Η φιλοξενία θα υλοποιηθεί με τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Αθηναίων και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ο οποίος καλύπτει και τα έξοδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιεί τις υποδομές και τις υπηρεσίες του για την παροχή άμεσης φροντίδας σε παιδιά από περιοχές με έντονες αναταραχές, που έφτασαν στη χώρα μας αναζητώντας καταφύγιο».

«Η ανθρωπιά μπορεί να μην διδάσκεται αλλά μεταδίδεται. Ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά η Αθήνα δυναμώνει το μήνυμα της. Να μεταδώσουμε την ανθρωπιά, τον πολιτισμό και να αγκαλιάσουμε κάθε παιδική ψυχή που υποφέρει. Είναι ο σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Υπέρ της απόφασης ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός των τεσσάρων της Χρυσής Αυγής ενώ λευκό και αποχή ψήφισαν οι Βασίλης Καπερνάρος και Γιώργος Καραμπελιάς.

Μετά την αναχώρηση των παιδιών, οι εγκαταστάσεις θα προετοιμαστούν έγκαιρα για την υποδοχή όλων όσοι φιλοξενούνται κάθε χρόνο στον Άγιο Ανδρέα με την ευθύνη του δήμου Αθηναίων. Τόσο τα έξοδα  παραμονής των παιδιών στον Άγιο Ανδρέα όσο και τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων στο διάστημα αυτό αλλά και μετά την αναχώρηση τους θα καλυφθούν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 63966 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*