ThePressProject Ανάλυση: Liberalλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Πηγή: The Press Project

«Μια υπόθεση που αντικατοπτρίζει το ορισμό της «δολοφονίας χαρακτήρα» κατέρρευσε στο Εφετείο αφήνοντας όμως ανοιχτή μια μεγάλη πληγή, αυτή της ευκολίας με την οποία διασύρονται πρόσωπα χωρίς στοιχεία. Η απόφαση του Εφετείου να παύσει η δίωξη σε βάρος του Νίκου Γεωργιάδη τον δικαιώνει, μετά από μια 4ετή περιπέτεια, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για μια πολιτική δίωξη» ενημερώνει το κοινό της η ιστοσελίδα Liberal.gr, ο διαδικτυακός τόπος της εφημερίδας Φιλελεύθερος, που διατηρεί για τον εαυτό της την… μιντιακή ηγεμονία γύρω από τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάζοντας κανείς το κείμενο της είδησης θα εντοπίσει φράσεις όπως «δολοφονία χαρακτήρα», «κατάρρευση της υπόθεσης», «πολιτική δίωξη» και άλλες μεγαλόσχημες φράσεις, που συνοδεύουν το κείμενο της «είδησης» από την ιστοσελίδα, με τίτλο: Έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Γεωργιάδη.

«Ο Νίκος Γεωργιάδης βρέθηκε στο στόχαστρο δημοσιευμάτων και κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν και κυρίως χωρίς να υπάρχει έστω ένας μάρτυρας κατηγορίας πέραν των τριών δημοσιογράφων του περιοδικού HotDoc του Κώστα Βαξεβάνη που ανέδειξαν το θέμα. Τον Φεβρουάριο του 2019 κρίθηκε ένοχος, πρωτοδίκως, με απόφαση που ελήφθη μετά τις καταθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη (που σήμερα απουσίαζε) και δύο δημοσιογράφων του περιοδικού που το 2016 είχε αναδείξει το θέμα. Μάρτυρες από τα δήθεν θύματα δεν υπήρξαν. Εν τούτοις ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε» αναφέρει σχετικά με το πλαίσιο της υπόθεσης ο ιστότοπος που διατηρεί για τον εαυτό του τον τίτλου του «φιλελεύθερου».

Παρακάτω, πλήθος αναφορών του ίδιου του μέχρι πρότινος κατηγορούμενου -και πρωτοδίκως καταδικασθέντος- για «κατασκευασμένη υπόθεση», για «απόλυτη αθωώτητα», για «αδικία και διασυρμό» του, για «επιχείρηση που είχε στόχο να πλήξει τον σημερινό πρωθυπουργό», αλλά και άλλες του ανώνυμου συντάκτη του ιστότοπου για «δικαίωση», «πολιτική δίωξη», και φυσικά, για εκμετάλλευση της υπόθεσης από την αντιπολίτευση.

Ένα κείμενο 500 λέξεων που, όπως φαίνεται, δεν χώρεσε την αποκαλυπτική αναφορά της εισαγγελέως της έδρας, όταν το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωνε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων:

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, ενώ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή, περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Όπως δε ανέφεραν ξεκάθαρα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής». Με απλά λόγια, ο πρώην σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αθωώθηκε σήμερα. Δεν απαλλάχθηκε για λόγους που έχουν να κάνουν με τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η πρωτόδικη ποινή των 28 μηνών και 20.000 ευρώ ήταν αμείληκτη, και σίγουρα δεν τεκμηριώνει «πολιτική δίωξη».

Ο Ν. Γεωργιάδης απαλλάχθηκε το πρωί της Δευτέρας χάρη σε διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που παραγράφουν την ποινική δίωξη, όπως διατρανώνει η ίδια η έδρα του δικαστηρίου, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει και την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση που έθεσε τις ράγες για τέτοιες αποφάσεις. Ειρήσθω εν παρόδω, για πρώτη φορά εδώ και μήνες μία απόφαση που βασίζεται στους «Ποινικούς Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ» δεν προκάλεσε τις αντίστοιχες μομφές του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Ενδιαφέρον…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ν. Γεωργιάδης απαλλάχθηκε για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, χάρη στις αποσβεστικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και όχι λόγω αμφιβολιών. Εκείνοι όμως που δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους είναι η πλειοψηφία των ΜΜΕ για την στάση και τον επιλεκτικό τρόπο που έχουν όταν απέναντί τους βρίσκονται στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, και ειδικά πρόσωπα που έχουν ειδικές αναφορές στον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό.

Και για ετούτο δεν χωρά καμία αμφιβολία. Ή για να το πω με τα λόγια του καλού συναδέλφου, Θάνου Καμήλαλη, «Όχι άλλο φιλελευθερισμό, γκώσαμε», αγαπητοί φιλελεύθεροι…

ΥΓ. Όπως γνωστοποίησε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος που έφερε στο φως την υπόθεση κόντρα στο πέπλο σιωπής, Κώστας Βαξεβάνης, δήλωσε πως είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει στο δικαστήριο τον λόγο της απουσίας του, που ήταν η κηδεία του πατέρα του, τον οποίο και ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση του ονόματός του. Τα συλλυπητήριά μου.

Πηγή: The Press Project

About Ομάδα Σύνταξης 63966 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*