Κώστας Παπαζάχος: «Τα αλβανικά ρήγματα φτάνουν ως την Πρέβεζα» (vid)

Ο κ.Παπαζάχος συμβούλευσε τους κατοίκους να μην επιστρέψουν σε σπίτια που δεν έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές

Για την εξέλιξη του σεισμού στην Αλβανία αλλά και τη σεισμική δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

O ίδιος χαρακτήρισε φυσιολογική χαρακτήρισε την εξέλιξη του φαινομένου και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες στην Αλβανία, ενώ συμβούλευσε τους κατοίκους να μην επιστρέψουν σε σπίτια που δεν έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές. «Το φαινόμενο δεν μπορεί να κλείσει γρήγορα, θα πάρει τουλάχιστον μία εβδομάδα με 10 μέρες με σημαντική ένταση» σημείωσε ο κ.Παπαζάχος. 

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ εξήγησε ότι «η ίδια σεισμική ζώνη φτάνει μέχρι την Πρέβεζα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι διαρρήξεις θα φτάσουν μέχρι τα Γιάννενα. Απλά, το τμήμα του Δυρραχίου έχει ένα νοτιότερο τμήμα, που όμως δεν ενεργοποιήθηκε με τον σεισμό».

Τέλος, ο κ.Παπαζάχος υπογράμμισε ότι το 60% της ευρωπαϊκής σεισμικότητας υπάρχει στον χώρο του Αιγαίου. «Αυτή είναι η φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα και πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*