Έντονη αντιπαράθεση Καλού-Περδικάρη στο Δημοτικό συμβούλιο με τον δήμαρχο να ζητά να ανασκευαστεί η λέξη “σύρθηκες” στο κοινό ανακοινωθέν με Κεραμέως

Μοιραστείτε το:

Η συζήτηση σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην αναστολή ίδρυσης και λειτουργίας στη Λευκάδα του Τμήματος περιφερειακής ανάπτυξης του Ιονίου πανεπιστημίου, μονοπώλησε τη συνεδρίαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο μία αναφορά του Δημοτικού συμβούλου Θανάση Περδικάρη ότιι ο δήμαρχος Λευκάδας “σύρθηκε”  με αφορμή την κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη αναφορικά με την συνάντησή του, μαζί με τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως δημιούργησε ένταση.

Στην τοποθέτησή του ο Θανάσης Περδικάρης ανέφερε ότι για να γίνουμε αποτελεσματικοί πρέπει να πούμε αλήθειες, να μείνουμε σταθεροί σε μία άποψη και να μην υπάρχει τεράστια άποψη της μίας από την άλλη.

Ο κ. Περδικάρης έκανε λόγο για υποκρισία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο.

“Θεσμικοί φορείς, σύλλογοι, πολιτευτές που όλα αυτά τα χρόνια κυνηγούσαν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,  αφού είχαν ξεπεράσει το πρόβλημα με τα ΤΕΙ, σήμερα όχι μόνο υποστηρίζουν την αναστολή της κυρίας υπουργού, υπερκεράζουν αυτό και ζητούν την πλήρη καταστολή του Τμήματος γιατί αυτό δεν είναι βιώσιμο, επιλύοντας την καραμέλα που μιλάει η κυρία Κράτσα μαζί με τον κύριο Αλεξάκη και τον κύριο Σπύρου.

Μάλιστα Περδικάρης ανέφερε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης θα έπρεπε να είναι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος  στον Δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό, είπε  ότι με την κοινή ανακοίνωση, “κατά κάποιο τρόπο σύρθηκες”.

“Θεωρώ ότι έπρεπε να έχουμε κουβεντιάσει, συνήθως έτσι κάναμε  και το προηγούμενο διάστημα όταν υπήρχαν μεγάλα ζητήματα και ο εκάστοτε δήμαρχος πήγαινε πιο δυναμωμένος σε αυτή τη συνάντηση καθώς υπήρχε μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Νομίζω ότι ήταν λάθος που δεν συζητήσαμε πριν, είχαμε χρόνο να το κάνουμε επέλεξες να δεις πρώτα την Υπουργό και να συζητήσουμε έπειτα στο δημοτικό συμβούλιο.”

Ο Θανάσης Περδικάρης έκανε λόγο για κινητοποιήσεις που πρέπει να υπάρξουν, ωστόσο το ζήτημα δεν είναι να πάμε στην Υπουργό και να της πούμε ότι περιμένουμε την απόφαση της ΑΔΙΤ, που θα θεωρηθεί μία τεχνοκρατική απόφαση, από πίσω όμως εμείς γνωρίζουμε τι θα έχει συμβεί.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τις προθέσεις που έχει η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας και ας αφήσουμε και τους ισχυρισμούς για ψηφοθηρικούς λόγους που μιλάει και ο ανεκδιήγητος βουλευτής Κεφαλονιάς της Νέας Δημοκρατίας που λέει ότι μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές έγιναν τα τμήματα όταν είχε προηγηθεί ένας χρόνος και, ή αυτά που λέει η Κεραμέως που έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους, ή ο ισχυρισμός της Ρόδης Κράτσα πόσο σέβεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον κύριο Περδικάρη η ευθύνη του τοπικού βουλευτή είναι πολύ μεγάλη, καθώς ως πρώην βουλευτής στην προηγούμενη θητεία του, καθώς και ενημερώνοντας και σε πολλές περιπτώσεις παρά πληροφορώντας τους φορείς, λειτούργησε απλά για να είναι απέναντι στην κυβέρνηση και στην δημοτική αρχή.

Σήμερα δεν βλέπω να ενημερώνει τους φορείς για το πρόβλημα που υπάρχει και τον διευκόλυνε που δεν είναι στο δημοτικό συμβούλιο.

Είχε προηγηθεί επιστολή του βουλευτή Λευκάδας η οποία αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κάνοντας λόγο για κόλλημα να παραβρεθεί στην συνεδρίαση λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Η αναφορά του κυρίου Περδικάρη ότι ο δήμαρχος Λευκάδας σύρθηκε στην κοινή ανακοίνωση ενόχλησε τον Δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό ο οποίος ζήτησε να την ανασκεύασει.

“Ο δήμαρχος Λευκάδας δεν σύρθηκε κύριε Περδικάρη ειδικά με τον τρόπο το οποίο έχει εκλεγεί και σας παρακαλώ να το κάνετε τώρα.”

Στην παρέμβαση του ο κ Περδικάρης, θύμισε την αναφορά του δημάρχου  ότι η καρδιά του δήμου θα είναι το δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας πως όσα χρόνια είναι στην αυτοδιοίκηση δεν έχει θίξει και δεν έχει προσβάλει κανέναν.

“Εάν εσύ νομίζεις πως με τη λέξη σύρθηκες προσβλήθηκες ή ήταν κάτι που δεν σε αφορά μπορώ να αλλάξω τη λέξη, όμως και πριν σου είπα ότι δεν έπρεπε να πάω σε συνάντηση πριν τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.”

Ο δήμαρχος επανέλαβε άλλη μία φορά ότι μίλησε συγκεκριμένα ζητώντας να ανασκευαστεί η λέξη αυτή χωρίς τεκμηρίωση καθώς πρώτα από όλα θα πρέπει να περιμένετε να με ακούσετε.

Πριν προχωρήσει όμως η τοποθέτηση του ζήτησε για άλλη μία φορά να ανασκευάσει.

Ο κύριος Περδικάρης είπε ότι μπορεί ο δήμαρχος να περιμένει μία απάντηση όμως αυτή δεν είναι μόνο δική του άποψη και επέμεινε ότι η διαδικασία δεν ήταν η σωστή και όσα γράφτηκαν δεν έπρεπε να τα υποστηρίξει ο δήμαρχος.

Ο Χαράλαμπος Καλός απάντησε ότι πρόκειται για μία πολιτική άποψη ότι είναι καθόλα σεβαστή, “σας ζητάω για τρίτη και τελευταία φορά να ανασκευάσετε την λέξη σύρθηκες”,  με τον κύριο Περδικάρη να αρνείται να την αποσύρει, λέγοντας ότι αύριο μπορεί να κάνει κάποια δήλωση.

“Δεν σε πειράζει η όλη κατάσταση και σε πειράζει νόνο μία φράση δήμαρχε;

Ειλικρινά ντρέπομαι για σας που επιμένετε ότι ο δήμαρχος Λευκάδας σύρεται… Ντρέπομαι για εσάς”,  ανέφερε σε έντονο ύφος ο Χαράλαμπος Καλός.

“Σιγά δήμαρχε και μη μου υψώνεις εμένα τη φωνή σου”, απάντησε ο κύριος Περδικάρης με τον κύριο Καλό να επαναλαμβανει οτο θα έπρεπε να ντρέπεται.

Ως επικεφαλής της παράταξης ο κύριος Δρακονταειδής έκανε λόγο για όξυνση χωρίς λόγο.

“Η προσωπική μου άποψη είναι ότι κακώς υπογράψετε αυτή τη δήλωση, εγώ λέω ότι εκ μέρους της παράταξής μας ότι την συγκεκριμένη λέξη σύρθηκε, αλλάξτε την με αυτό που σας λέω ότι κακώς υπογράψτε το συγκεκριμένο σημείο της ανακοίνωσης.

Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο λύνεται αυτό το τα οποία εσείς θέλετε χωρίς να αλλάζει όμως η ουσία του ζητήματος.”

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ανέφερε ότι κατά πόσο το κοινό ανακοινωθέν βρίσκει σύμφωνους όλους ή κάποιυς στο δημοτικό συμβούλιο είναι δικαίωμά τους να εκφράζουν την άποψή τους.

“Εγώ γνωρίζω ότι όταν τρεις φορείς πηγαίνουν σε ένα υπουργικό γραφείο, οφείλουν να βγάλουν ένα κοινό ανακοινωθέν, να κρατήσουν μία κοινή στάση.

Προφανέστατα αν πήγαινα μοναχός μου θα ήταν διαφορετική διατύπωση, αλλά αυτό θα έπρεπε κάποιον να το αντιληφθούν.”

Αναφορικά με το αν θα έπρεπε να γίνει συζήτηση πρώτα πριν την επίσκεψη στον Υπουργό, “πολύ απλά εγώ επέλεξα να ακούσω πρώτα την κυρία Υπουργό, για να καταλάβω αν η απόφαση αυτή ήταν οριζόντια ή αν ήταν ειδικά για κάποια τμήματα συμπεριλαμβανομένου και της Λευκάδας για να ξέρω και πώς μπορεί να αντιμετωπίσουμε το θέμα του στην πορεία.”

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ