ΕΟΕ: «Να αποσύρει ο Αυγενάκης το άρθρο για το όριο ηλικίας και θητείας»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα ενημερώσει τη ΔΟΕ

Την απόσυρση του άρθρου 8 του νέου Αθλητικού Νόμου, για τα ηλικιακά όρια και τις θητείες που μπορεί να υπηρετήσει κάποιος, ζητάει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωση που εξέδωσε, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Παράλληλα ζητάει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ καταλήγει ότι θα ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή «για την παρέμβαση που επιχειρείται στη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην 23η συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

– Να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να αποσύρει το άρθρο 8 από τον Αθλητικό Νόμο καθώς παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του αθλητικού κινήματος, καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατίας και ισονομίας και η εφαρμογή της θα επιφέρει ένα αναίτιο και πέρα από κάθε λογική χτύπημα στον ελληνικό αθλητισμό.

–  Να ζητήσει συνάντηση του Προεδρείου της με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του εξηγήσει τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του άρθρου 8 στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να γεμίζει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες.

–  Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την παρέμβαση που επιχειρείται στη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Τέλος, τα μέλη της Oλομέλειας αποφάσισαν ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών, οι αθλητικές ομοσπονδίες τους θα προχωρήσουν στην εναρμόνιση των καταστατικών τους στο θέμα των θητειών και των ορίων ηλικίας με τις διατάξεις που ισχύουν στις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες τους».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 66661 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*