Βίλα Καζούλη: Ανοίγει για εκδηλώσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος

Εκδηλώσεις αμιγώς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος θα φιλοξενεί η βίλα Καζούλη στην Κηφισιά

Ανοιχτή στο κοινό για τη φιλοξενία εκδηλώσεων αμιγώς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος θα είναι η βίλα Καζούλη στην Κηφισιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει η βιλα Καζούλη, θα προχωρήσει στη διαμόρφωση νέου κανονισμού έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στόχος, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι να φιλοξενούνται και να διοργανώνονται εκδηλώσεις αμιγώς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας υπόψη την αρχιτεκτονική, την αισθητική και τον χαρακτήρα του ακινήτου.

Παράλληλα το Πράσινο Ταμείο κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας αποφάσισε εντάξεις και πληρωμές έργων δήμων, καθώς και την εκ νέου πληρωμή λογαριασμών Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ. Αφορούν σε έργα των δήμων Καβάλας, Πηνειού Ηλείας, Ανατολικής Μάνης, Παγγαίου, Χαλανδρίου, Μοσχάτου-Ταύρου και Λαμιέων. Επιπλέον, εγκρίθηκαν πληρωμές για εξωστρεφείς δράσεις που πραγματοποίησαν 13 Δήμοι, δύο Πανεπιστήμια και τρεις φορείς σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, το Πράσινο Ταμείο έδωσε στη δημοσιότητα συγκεντρωτικά στοιχεία επίτευξης των στόχων του, που αφορούν στις εντάξεις έργων στις Προσκλήσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2017 και 2018 και αφορούν σε έργα αναπλάσεων των δήμων. 

Μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί 152 έργα από 135 δήμους συνολικού προϋπολογισμού 39,4 εκατ. Εξ’ αυτών, ήδη τα 25,2 εκατ. παρακατατέθηκαν σε Ειδικό Δεσμευμένο Λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για τα υπόλοιπα ενταγμένα έργα η παρακατάθεση είναι σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο προσκλήσεων 2017 και 2018 είναι  43 εκατ. ευρώ (23 εκατ. ευρώ για το 2017 και 20 εκατ. ευρώ για το 2018). Οι προσκλήσεις απευθύνονταν σε 172 Δήμους. Επίσης έχουν ήδη ενταχθεί έργα αναπλάσεων μεγάλης εμβέλειας από  62 δήμους, έργα μικρότερης εμβέλειας από 73 δήμους, ενώ το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης που τους αναλογούσε, αξιοποίησαν 109 δήμοι.

Αναφορικά με τις εντάξεις έργων σε δήμους με οικισμούς πληθυσμού μικρότερου των 5.000 κατοίκων, έως σήμερα έχουν ενταχθεί 42 έργα από 34 δήμους συνολικού προϋπολογισμού 9,05 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 30 εκατ. ευρώ (5 εκατ. από το 2018 και 25 εκατ. από το 2019). Η πρόσκληση απευθυνόταν σε 153 δήμους, συνολικά υποβλήθηκαν 72 προτάσεις, προϋπολογισμού 15,21 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81090 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*