Κώστας Αραβανής στον Prisma 91,6: “Εάν ο δήμος τολμήσει-γιατί έχει κόστος- και καταγράψει τα πραγματικά τετραγωνικά, τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν.”

Την τοπική αλλά και πολιτική επικαιρότητα Σχολίασε στον Prisma 91,6, ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας και στέλεχος του κινήματος αλλαγής Kώστας Αραβανής.

Σχολιάζοντας το θέμα της προσωρινής λύσης στα απορρίμματα υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

“Η απόφαση ένταξης- δηλαδή λεφτά στο συρτάρι- και ολοκλήρωση της μελέτης από τα υπουργεία  έπρεπε να είχε τελειώσει το 2014 με 2015. Μάλιστα 900.000 ευρώ, έπρεπε να καταναλωθούν για τον δεματοποιητή.

Ολοκλήρωση Μελέτης και δημοπράτηση θα γινόταν εντός του 2015, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και τους σχεδιασμούς και σήμερα έπρεπε να λειτουργεί το εργοστάσιο.

Δυστυχώς λόγω παλινδρομήσεων χάσαμε πολύ χρόνο, τις ίδιες παλινωδίες για ανάλογα περιβαλλοντικά θέματα ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, που ήταν σε όλη την Ελλάδα, νομίζω ότι αυτό ήταν ένα γενικότερο κλίμα, από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έψαχνε να βρει με ποιους τρόπους θα έλυναν  το θέμα. Η Κέρκυρα ήταν πίσω από εμάς και είδατε πώς έχει καταντήσει σε πολύ χειρότερο επίπεδο.

Για να μη γίνουμε Κέρκυρα το επόμενο καλοκαίρι πρέπει άμεσα, αυτό που δεν λύθηκε, γιατί το θέμα της επεξεργασίας των δεματίων, έπρεπε να γίνει τους πέντε με έξι χειμωνιάτικους μήνες από το εργοστάσιο δεν θα είχε τον όγκο των σκουπιδιών που έχει το καλοκαίρι για να επεξεργαστεί.

Άρα μέσα σε δύο με τρεις χειμώνες, 2017-2018-2019, έπρεπε να έχουν τελειώσει τα δωμάτια από το δικό μας εργοστάσιο.”

Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση είναι αυτά να φύγουν από εκεί που είναι, δεν σηκώνει άλλο ο τόπος, καθώς η λύση των δεματίων είναι προσωρινή για δύο με τρία χρόνια, γιατί  στην συνέχεια οδηγούμαστε σε απρόβλεπτες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω με τόσο μεγάλη καθυστέρηση δημοπρατήθηκε το έργο της ΜΟΠΑΚ, για να μπούμε σε κάποιους κανονικούς ρυθμούς μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί το εργοστάσιο.”

Σύμφωνα με τον κύριο Αραβανή, ο δεματοποιητής ήταν από ευρωπαϊκά χρήματα, στο κονδύλιο των περίπου έξι εκατομμυρίων, στο οποίο περιελάμβανε δεματοποιητή, το εργοστάσιο και 500 καφέ κάδους οργανικών αποβλήτων, οι οποίοι θα δίνονταν σε καταστήματα εστίασης υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να μαζεύονται απευθείας οργανικά και να μην πηγαίνουν στον κανονικό κάδο.

Γνωρίζω ως δημότης ότι έγινε επιβάρυνση δημοτικών τελών, δεν κατάλαβα όμως ποτέ το λόγο.”

Επειδή πρέπει να είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός στον τομέα της καθαριότητας, δεν μπορώ να καταλάβω τι μας έλειπε και βάλαμε αύξηση δημοτικών τελών. Μήπως υπάρχουν κάποιοι ασυνεπείς, μήπως η ΔΕΗ δεν αποδίδει τα χρήματα στο δήμο, μήπως κάποιοι δεν πληρώνουν τη ΔΕΗ και ως εκ τούτου και ο δήμος είναι μείον; Θέτω τα ερωτηματικά καθώς δεν το γνωρίζω.

Δεν νομίζω όμως ότι αυτή η αύξηση που μπήκε, έχει να κάνει με τη λειτουργία του δεματοποιητή, γιατί η κατασκευή του ήταν χρηματοδοτούμενη μέσα από το ΕΣΠΑ.”

Στον προβληματισμό που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι η ΔΕΗ δεν έχει το κατάλληλο λογισμικό για την εξακρίβωση των τετραγωνικών που δεν δηλώνονται, απάντησε ότι η ΔΕΗ λειτουργούσε ως κράτος εν κράτει.

“Η ΔΕΗ πολλές φορές δεν τα απέδιδε, όσες φορές ο διευθυντής και ο προϊστάμενος προσπαθούσε να ελέγξει, ποτέ δεν μπορούσε να βρει άκρη και αναφέρομαι σε αξιόλογο τα τους υπαλλήλους που είναι πλέον σύνταξη, αλλά και εν ενεργεία που δεν μπορούσαν να βρουν άκρη.

Μας πέταγαν κάτι cd και δεν μπορούσαμε να βρούμε τι εισπράξαμε και τι όχι.

Επίσης υπήρχε ένα άλλο πρόβλημα καθώς διαπιστώσαμε πως στο Νυδρί, στην ίδια γραμμή Δημοτικού φωτισμού υπήρχαν δύο ρολόγια και χρεώνονταν ο δήμος δύο φορές. Κάτι τέτοιο από την πλευρά της ΔΕΗ δεν μπορούσε να γίνει, δεν το ήθελε, ήταν από θέση ισχύος καλύτερα να το αφήσουμε αυτό.

Επίσης υπάρχει και ένα τρίτο θέμα καθώς όλα τα κτίρια τα οποία έχουν εργοστασιακό ρεύμα, τα οποία πληρώνουν στη ΔΕΗ υψηλότερο τέλος, αλλά δεν αποδίδουν στον δήμο. Είναι πάρα πολλά τέτοια κτίρια, πιθανόν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, τα οποία ενώ έχει περάσει η πενταετία συνεχίζουν με εργοστασιακό ρεύμα και πρέπει και για αυτά ο δήμος να  ελέγξει, πόσα δεν έχουν πάει στην πολεοδομία και να πάνε στο Δήμο να καταγραφούν.

 

Τα καινούργια σπίτια είναι δηλωμένα, τα υπόλοιπα δεν μπορεί να τα βρει από τη ΔΕΗ ούτε από το Ε9, η μόνη λύση είναι είναι αυτή που πήγε να γίνει το 2011 στη Ζάκυνθο και είχε πέσει ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο, με κάποια drone ή αεροφωτογραφίες να γίνει κάποια πραγματική καταγραφή τετραγωνικών, η οποία θα οδηγήσει σε μείωση των δημοτικών τελών και θα είναι υπέρ των δημοτών.

Για παράδειγμα ένα σπίτι στον αστικό οικισμό, ή στην παλιά πόλη ή στην επέκταση της, ότι παράβαση και να έχει είναι ελάχιστη μπροστά σε τετραγωνικά τα οποία έχει χτίσει.

Άντε κάποιος να μην έχει χτίσει δύο ορόφους, να τους εχτυσε αργότερα και να μην τους δήλωσε, αλλά στο σύνολο είναι πολύ λιγότερα από τετραγωνικά τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε μονάδες και τα οποία δεν έχουν δηλωθεί και αυτά είναι εύκολο να εντοπιστούν, γιατί στην ύπαιθρο χώρα  υπάρχουν βίλες και ξενοδοχειακές μονάδες μπορούν να καταγραφούν.

Εάν καταγραφούν όλα αυτά, σας λέω ότι όπου τόλμησαν και το έκαναν, καθώς έχει ένα κόστος, τα δημοτικά τέλη θα πέσουν, το ζήτημα είναι το θέλουν όμως κάποιοι;

Από την άλλη πλευρά ο δήμος εκτός από τα έξοδα του θέλει να έχει και τα έσοδα του, για να για να ισοσκελίσεις όμως τον προϋπολογισμό σου, πρέπει να κάνεις αύξηση την οποία επιβαρύνεται ο συνεπής πολίτης και αυτό οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο.

Οι συνεπείς πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όλοι αυτοί που έχουν συνδέσεις χωρίς ρολόγια, επιχειρηματίες, πού ποτίζουν τους κάμπους χωρίς ρολόγια και χαλάνε νερό.

Όταν για παράδειγμα στο σπίτι μας καταναλώνουμε νερό, άντε το πολύ να πληρώσουμε 5% παραπάνω, αυτός όμως που έχει σύνδεση χωρίς ρολόι και τρέχει  ατελείωτα το νερό και είναι πάρα πολλοί ιδιαίτερα στο μη αστικό χώρο, αυτοί επιβαρύνουν το δίκτυο, γιατί τελειώνει το νερό πιο γρήγορα και δεν το πληρώνουν.

Αυτός την τελευταία στιγμή θα τσαντιστεί γιατί όταν του πεις να πληρώσει, εκεί που χάλαγε 500 κυβικά τα καλοκαίρια για να γεμίζουν οι πισίνες θα πρέπει να πληρώσει.

Δεν μπορεί όμως να πληρώνει ο μόνιμα συνεπής, για αυτό πρέπει να γίνει μία καταγραφή των τετραγωνικών και όλων των άλλων στα οποία έχει έσοδα ο δήμος για να μπορεί να είναι συνεπής και αξιόπιστος στις υπηρεσίες αυτές τις οποίες παρέχει.

Αυτό δεν είναι μόνο θέμα του δημάρχου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου το οποίο έχει μία συνολική θέση και άποψη και ο δήμαρχος είναι αυτός ο οποίος έχει την ευθύνη να το εισηγηθεί και να το εκτελέσει, αλλά αυτά πρέπει να ψηφιστούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κύριο Αραβανή από δω και πέρα, επειδή τα απορρίμματα έχουν κόστος για το δήμο, ο δήμος πρέπει να αντιμετωπίσει και άλλα πράγματα.

Δεν μπορεί μία κατοικία στην Παλιά Πόλη 120 τετραγωνικών που μένουν  μέσα μία γιαγιά ή ένας παππούς, να πληρώνουν περισσότερα δημοτικά τέλη από ότι πληρώνει ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο είναι 60 τετραγωνικά.

“Φανταστείτε τι σκουπίδια παράγει ένα ζευγάρι μεγάλων ανθρώπων σε 120 τετραγωνικά από σκουπίδια και τι παράγει ένα κατάστημα εστίασης 60 τετραγωνικών.

Τα 60 τετραγωνικά πληρώνουν τα μισά των 120 και αυτό είναι αδικία, καθώς πρέπει να πληρώνουμε με βάση το πόσο σκουπίδια βγάζουμε και αυτό σιγά-σιγά δήμος αλλά και εδώ πρέπει να αρχίσουμε να το βλέπουμε.

Στο ερώτημα αν είναι εύκολο να εφαρμοστεί, απάντησε όπως γίνεται στο εξωτερικό, υπάρχουν σακούλες με τσιπ, το φορτηγό περνάει και καταγράφει και στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός.

Μάλιστα όπως είπε κατά την διάρκεια της θητείας του εφάρμοσε κάτι, το οποίο μπορεί να μην πέρασε επικοινωνιακά, γιατί η εποχή ήταν σκληρή τότε και δεν πέρναγαν όλα στη δημοσιότητα.

Ένα κλειστό σπίτι πλήρωνε αποχέτευση για 12 μήνες το χρόνο, γιατί η αποχέτευση από τότε που εφαρμόστηκε ήταν βάση τετραγωνικών, μία παγκόσμια πρωτοτυπία για την μικρή πόλη της Λευκάδας.

Ένα λοιπόν σπίτι οπουδήποτε 120 τετραγωνικά πλήρωνε αποχέτευση για τα τετραγωνικά του. Υπήρχαν συμπολίτες μας που ερχόντουσαν 15 μέρες τα Χριστούγεννα, 15 μέρες το Πάσχα και ένα μήνα το καλοκαίρι, επιβάρυναν το αποχετευτικό σύστημα δύο μήνες, ωστόσο πλήρωναν για 12.

Εμείς εφαρμόσαμε αυτό το οποίο γίνεται σε όλο τον κόσμο, η αποχέτευση εκεί που είναι συνδεδεμένοι οι κάτοικοι πληρώνουν το 80% της κατανάλωσης του νερού.”

Αναφορικά με την λειτουργία του δήμου, με αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο κύριος Αραβανής ανέφερε, ότι ισχυριζόμαστε πως η καθαριότητα είναι δημόσια υπηρεσία.

“Αν το δεχτούμε αυτό, τότε το να βουλώσουμε λακούβες είτε με εργολαβία είτε με απευθείας ανάθεση, γιατί δεν είναι δημόσια υπηρεσία, το να φτιάξουμε πεζοδρόμια, γιατί δεν είναι δημόσια υπηρεσία και η εργολαβία, το να επισκευάζουμε το δίκτυό μας γιατί δεν είναι δημόσια υπηρεσία και η εργολαβία, το να επισκευάζουμε τα σχολεία μας γιατί δεν είναι δημόσια υπηρεσία και είναι εργολαβία.

Αν κάποιος δώσει απάντηση σε αυτά, θα δει ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μία πλήρης αναθεώρηση και να δούμε ποιος είναι ο σκοπός του δήμου, ο οποίος είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών, της καλύτερης υπηρεσίας με το μικρότερο κόστος.

Αυτό το εξασφαλίζουμε με αυτό τον τρόπο, εαν έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε εργαζόμενους για αυτές τις υπηρεσίες, τότε τους διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο.

Εάν δεν έχουμε και το νομικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε και σε εργολαβίες να πάμε.

Πρέπει όμως να προσέξουμε και το ανθρώπινο δυναμικό, αυτούς που υπηρετούν να μη βρεθούν κάποια στιγμή εκτός εργασίας και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους, αλλά και το δικαίωμα των εργαζομένων μέσω των εργολαβιών και να απαιτήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ωστόσο κάποιες υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούν να ανατεθούν σε εργολάβους, αυτή είναι η γνώμη μου, όμως κάποια στιγμή πρέπει να καθίσουμε χωρίς αγκυλώσεις, να δούμε ποια μπορούν να πάνε σε εργολαβίες και ποια δεν μπορούν να πάνε.”

Απατώντας σε ερώτηση ακροατή αν ο δήμος μπορεί να ελέγξει τις παράνομες συνδέσεις, ο κύριος Αραβανής απάντησε πως ο πρώην Δήμαρχος κύριος Δρακονταειδής, είχε πει ότι απορρίπτει την ΕΥΔΑΠ.

Εγώ ήμουν δήμαρχος τρία χρόνια και οκτώ μήνες και αυτός μέσα σε πέντε χρόνια δεν μπόρεσε να βρει τη λύση στο πρόβλημά της ύδρευσης;

Εγώ νόμιζα ότι το είχε καταφέρει, ενώ στην επισήμανση ότι η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως έχει γίνει έργο στον τομέα της ύδρευσης, με αλλαγή των αγωγών σε πολλά σημεία της πόλης, απάντησε ότι αυτά τα οποία άλλαξαν και οι χρηματοδοτήσεις οι οποίες μας έσωσαν ήταν από έργα του σεισμού.

“Παρεμβάσεις έκανε και ο ο κύριος Σέρβος ο οποίος δούλεψε σκληρά, όπως και ο κύριος Σούνδιας, στην δική μας δημοτική αρχή.

Τότε ο κύριος Δρακονταειδης έλα για να μην πάμε στην ιδιωτική ΕΥΔΑΠ, η οποία παραμένει ακόμα δημόσια, αλλά έχουμε άλλη λύση στο τσεπάκι μας και αυτή τη λύση ερωτώ αν εφαρμόστηκε.”

Η ΕΥΔΑΠ δεν θα άφηνε κανέναν με απλήρωτο λογαριασμό και αυτό είναι υπέρ όσων πληρώνουν.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Αθήνα πληρώνουν το λογαριασμό τους και στην Λευκάδα κάποιοι αρνούνται να το πράξουν;

Το παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ είναι γνωστό, δεν μιλάμε για μία εταιρεία που διαχειρίζεται το νερό της Καστοριάς, που δεν γνωρίζουμε πως δουλεύει, όλη η Ελλάδα έχει ζήσει σε ένα σπίτι στην Αθήνα, άρα έχει πληρώσει λογαριασμό ΕΥΔΑΠ, έχει δει πόσο είναι το κόστος ύδρευσης-αποχέτευσης και τις παροχές τις οποίες έχει.

Εγώ τότε πρότεινα αυτή τη λύση, γιατί δεν έβρισκα άλλη, αυτοί που είπαν τότε ότι έχουν άλλη λύση ποια είναι και γιατί δεν την εφαρμόζουν.

Ο κύριος Αραβανής είπε ότι η ΕΥΔΑΠ θα άλλαζε το δίκτυο της Λευκάδας, υπάρχει η προγραμματική σύμβαση την οποία είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο και τα περιέγραφε αναλυτικά μέχρι τον καταναλωτή και θα έκανε και πιο ορθολογική χρήση του νερού.

“Για παράδειγμα σε μία διαδρομή προς την ορεινή Κατούνα, όταν μπήκε ένας αγωγός από έναν πρώην πρώην πρώην Δήμαρχο, πιθανόν να εξυπηρετούσε δύο σπίτια, ή δύο βίλες ή δυο ενοικιαζόμενα. Σε αυτή τη διαδρομή πλέον έχουν μπει 100 βίλες, μετά από 25 χρόνια, εκείνος ο αγωγός δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις στη Λευκάδα.

Να για ποιο λόγο αυτές οι διαδρομές δεν έχουν νερό και όταν τραβάνε με μοτέρ, σταματάει το νερό στους κάτω, με την ΕΥΔΑΠ να τα άλλαζε όλα αυτά, θα έμπαιναν και μετρητές και όλοι θα ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν.

Για αυτό λοιπόν όποιος δήμαρχος και το οποίο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να σκέφτεται και όσους πληρώνουν και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι καταθέτουν τον οβολό τους εντός της συγκεκριμένης ημερομηνίας, στηρίζουν τη λειτουργία του δήμου και δεν πρέπει να επιβαρύνονται μόνο αυτή για τις οποίες αυξήσεις.

Φανταστείτε τι θα συμβεί αν όλοι συνεπείς σταματήσουν να πληρώνουν, το ταμείο του δήμου θα τιναχτεί στον αέρα.”

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στο επικείμενο συνέδριο, αναρωτήθηκε όπως είπε,  για ποιο λόγο γίνεται αυτή η συζήτηση το τελευταίο διάστημα, τι κουβεντιάζουμε, γιατί γκρινιάζουμε στα κανάλια, αλλά στην κεντρική επιτροπή το σώμα βουλευτών και ευρωβουλευτών αποδέχονται και προχωράνε.

Όπως παρουσιάζονται από κάποιους τα πράγματα, που είτε θέλουν να είναι στην επικαιρότητα, είτε αναζητούν τη διάρκεια να υπάρχει ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ και να είμαστε μπερδεμένοι, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

“Αυτή τη στιγμή φτιάξαμε το κίνημα αλλαγής, το οποίο είχε ένα ιδρυτικό συνέδριο και πριν λίγους μήνες, έγινε το συνέδριο του κινήματος αλλαγής.

Εκεί συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, οι οποίοι εκλέχθηκαν από τις οργανώσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε, πήγαν το καλοκαίρι στο συνέδριο και αυτοί εξέφραζαν τις κινήσεις και τα κόμματα τα οποία συμμετέχουν στο κίνημα αλλαγής.

Υπάρχει όμως ένα θέμα το ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ, λήγει η θητεία της προέδρου. Το δίλημμα είναι τι πρέπει να κάνουμε, να ξαναπάμε σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογές;

Μα εμείς δεν συμφωνήσαμε στο Νέο εγχείρημα; Πριν λίγους μήνες δεν πήγαν και εκπρόσωποι της δημοκρατικής αριστεράς που παρέμειναν, του ΚΙΔΗΣΟ, του ΠΑΣΟΚ που είναι ο κύριος κορμός ότι συνεχίζουμε το εγχείρημα αυτό;

Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές μας δεν είναι ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή θέλουμε τη δυαρχία  για να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε; Αυτό που προτάθηκε είναι ότι θα πάμε σε ένα συνέδριο 24 και 25 Νοεμβρίου, μπαίνει ένα θέμα από συναδέλφους για δοτούς συνέδρους και εγώ ανταπαντώ για ποιο λόγο το λένε αυτό, καθώς όσοι σύνεδροι εξελέγησαν τον Ιούνιο για το συνέδριο του κινήματος αλλαγής προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, είναι δοτοί;

Αντί να συζητάμε και να επισημαίνουμε τα λάθη της Κυβέρνηση, καθόμαστε και στρεφόμαστε γύρω από οργανωτικά ζητήματα τα οποία εγώ θεωρώ ότι είναι λυμένα.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός κορμός του κινήματος αλλαγής, όμως πρέπει να λειτουργεί και η λογική και το συναίσθημα καθώς μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, αναφερόμενος στην προανακριτική, είπε ότι από τον Απρίλιο μήνα ήταν γνωστό στην κυρία Τουλουμπάκη, καθώς αποδείχθηκε ότι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο FBI επί πληρωμή ήταν γνωστοί και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να καταθέσουν.

Όλο το κατηγορητήριο των δύο πρώην πρωθυπουργών και των οκτώ πρώην υπουργών στήθηκε με βάση αυτούς τους μάρτυρες και ο καθένας από τους ακροατές ας το αξιολογήσει όπως νομίζει.

“Επίσης προσπαθούν να μετατρέψουν τη Βουλή σε ρωμαϊκή αρένα, με νομικά θέματα, εάν και εφόσον ο κύριος Τζανακόπουλος ο κύριος Πολάκης, ως μέλη της επιτροπής ως μάρτυρες και οτιδήποτε.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι προσπαθούν να αποφύγουν να πάει ο κύριος Φρουζής να καταθέσει, κάποιοι προσπαθούν να καθυστερήσουν  την έκβαση  αυτής υπόθεσης που ταλαιπωρήσε και σπήλωσε  συνειδήσεις  και άτομα, να μην χτυπηθεί το παραδικαστικό κύκλωμα του κυρίου Ευαγγελόπουλου, λες και τους κρατάει ή πρέπει να εξαργυρώσουν σε αυτόν και να μην χυθεί άπλετο φως.”

Πού είναι λοιπόν οι μεγάλες κουβέντες, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο και πόσο προχώρησε;

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κυρίου Αραβάνη:

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8559 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*