ΠΑΟΚ: Η επόμενη μέρα της νέας Τούμπας μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (vid)

Η παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, έφερε στο προσκήνιο – μεταξύ άλλων θεμάτων – και τις κινήσεις των «ασπρόμαυρων» για την κατασκευή της Νέας Τούμπας. Οπως κατέγραψε η κάμερα του Open TV, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε τη Τρίτη, 22/10, μεταξύ των φορέων της πόλης και του Πρωθυπουργού συζήτησαν, έστω και εκτός ημερησίας διατάξεως, το θέμα της ανακατασκευής του σταδίου του ΠΑΟΚ, και καταγράφηκαν οι διαβεβαιώσεις πως το έργο θα προχωρήσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε χαρακτηριστικά:  «Ο Δικέφαλος δεν θέλει κλουβί για να μείνει μέσα, θέλει γήπεδο για να ανοίξει τα φτερά του. Επομένως, το γήπεδο θα προχωρήσει, αυτή είναι η συμφωνία. Ο Δήμος έχει αναλάβει να δει τα θέματα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων». 

Στο μεταξύ,ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας, με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που αναμένεται να γίνουν προς την κατεύθυνση της κατασκευής της Νέας Τούμπας, σημειώνοντας πως πρόθεση της πολιτείας είναι να καθίσει στο τραπέζι ώστε να προκύψει συμφωνία και με τον Καυτανζόγλειο στάδιο, για τη μετεγκατάσταση του ΠΑΟΚ σε αυτό τη διετία στην οποία θα γίνονται τα έργα στη Τούμπα.

Ο Δημήτρης Κούβελας, σε δηλώσεις του στο «Libero FM», μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ο Πρωθυπουργός θέλησε να ακούσει τόσο τον Ιβάν Σαββίδη όσο και τους φορείς της Θεσσαλονίκης για το θέμα του γηπέδου. Εδειξε ενδιαφέρον για το τι έχει συμβεί και το τι περιμένουμε. Σημείωσε πως ο στόχος είναι η Νέα Τούμπα να προχωρήσει, και αυτό να γίνει με συντονισμένες κινήσεις της κάθε πλευράς που θα εμπλακεί. Πληροφορήθηκε τόσο για όσα θα αναλάβει ο Δήμος, όσο και για αυτά που θα αναλάβει η Περιφέρεια, όπως φυσικά και για το τρόπο που θα δράσει ο ΠΑΟΚ.

Ήδη υπάρχει το ειδικό χωρικό σχέδιο που κάνει τα «βήματά» του. Θα πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλα όσα έχουν ακουστεί αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για το γήπεδο. Η δημιουργία ενός νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ αφορά ολόκληρη τη  Θεσσαλονίκη και όλοι οι φορείς θα δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση.  Γίνονται κινήσεις ώστε να προκύψει μια συμφωνία πακέτο που θα αφορά το Καυτανζόγλειο και τη Τούμπα. Το Καυτανζόγλειο θα αναβαθμιστεί.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, ο στόχος είναι να φιλοξενηθεί ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο τις σεζόν 2020-21 και 2021-22 και τη σεζόν 2022-23 να μπει στη Νέα Τούμπα. Χαίρομαι που οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έχουν πάρει «ζεστά» το θέμα και το «τρέχουν» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπήρχε ένα «αγκάθι» για το θέμα του Καυτανζογλείου αλλά από τη στιγμή που υπάρχει θέληση, αυτό το θέμα θα λυθεί».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80654 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*