Κάλεσμα σε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι: Την ΤΡΙΤΗ 22/10 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 δώσαμε και δίνουμε τη μάχη σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό και πράσινο. Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα και λέμε την:

ΠΕΜΠΤΗ 24/10 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΚΟΝΤΡΑ στο νομοσχέδιο σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

ΚΟΝΤΡΑ στην διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, στις πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους εργαζόμενους δεν στρώνουν χαλί στους επενδυτές υπονομεύοντας το περιβάλλον και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!
  • Διασφάλιση της καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετεί τον ίδιο στόχο: την ταχύτερη και πιο ορμητική ανάπτυξη στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. Από τους “αναπτυξιακούς” τους νόμους και την “διευκόλυνση” των επενδύσεων εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα, για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας.

22/10/2019

Το ΔΣ του Σωματείου

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8907 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*