Τζόκερ: Υπό το βλέμμα της Αστυνομίας οι προβολές σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Οι έφοδοι της αστυνομίας σε κινηματογράφους στους οποίους γινόταν η προβολή της ταινίας Joker προκάλεσαν πολιτική θύελλα. Η Ελλάδα, όμως, δεν ήταν η μοναδική χώρα στην οποία η προβολή της ταινίας έκανε την Αστυνομία να επέμβει, έστω και αν ο λόγος δεν ήταν η απομάκρυνση των ανήλικων από τις αίθουσες. 

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς είχε προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό και στις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες αποφάσισαν να στείλουν αστυνομικούς σε πολλούς κινηματογράφους για να αποφευχθούν τραγωδίες όπως εκείνη του 2012 στην οποία ένοπλος μπήκε σε προβολή της ταινίας «The Dark Knight» και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 70.   

Η κινητοποίηση της αστυνομίας στις ΗΠΑ δεν έγινε για να εμποδιστούν οι ανήλικοι να δουν την ταινία, αλλά επειδή θεωρήθηκε ότι ο χαρακτήρας του Joker θα λειτουργούσε ως μαγνήτης για ανθρώπους που δεν διστάζουν να πάρουν όπλο και να πυροβολήσουν δημοσίως. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 4ης Οκτωβρίου στην Washington Post, ένστολοι θα έπαιρναν θέσεις γύρω από τα multiplex, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά θα περιπολούσαν τους χώρους των κινηματογράφων. Μάλιστα, ένας κινηματογράφος στην Καλιφόρνια έκλεισε ξαφνικά επειδή υπήρξε απειλή, η οποία κρίθηκε αξιόπιστη από την αστυνομία. «Υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί έξω από τον κινηματογράφο» είπε ένας πολίτης, ο οποίος ήθελε να δει την ταινία. «Αυτοί είναι οι καιροί στους οποίους ζούμε» συμπλήρωσε.  

Στην Αυστραλία, η αστυνομία υποχρεώθηκε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε κινηματογράφο του Σίδνεϊ, όταν εντόπισε ανάρτηση στο διαδίκτυο που έγραφε «μην πάτε στο Ritz αύριο». Αμέσως εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι θα γίνονταν συνεχείς περιπολίες γύρω από τον κινηματογράφο, ο ιδιοκτήτητης του οποίου δήλωσε ότι οι προβολές δεν επρόκειτο να σταματήσουν. 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 80263 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*